Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugün Salı. Bakanlar kurulu listesi açıklandı.

        Ak Parti, kim ne derse desin, artık Tayyip Bey in partisidir.

        Bendeniz, 1960 yılından bugüne kadar askeri ihtilalleri ve çeşitli hükümetleri hükümet başkanları ve devlet başkanları gördüm. “Odunu koysam milletvekili yaparım” diyen başbakanlar tanıdım. Bazı devlet başkanlarıyla yakın temasın oldu. Hatta 1960 sonrası devlet başkanı olan merhum Celal Bayar’ın davalarına baktım.

        Şunu açıkça söylüyorum. Tayyip Bey kadar taraftarları, partisi üzerinde hâkimiyet kuran bir başkan daha görmedim. Toplumun geçirdiği bütün travmalara 17/25 olaylarına rağmen, daha birinci turda hem de halkın oylarıyla yüzde elli’nin üzerinde bir çoğunlukla iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı olmuştur.

        Şu gerçeği ifade etmeden geçemeyeceğim. Başbakanlıktan azledilen Ahmet Davutoğlu 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP ile birlikte koalisyon yapacaklarını kamu oy’una duyurmasına rağmen, son dakikada üç aylık bir ortaklıktan bahsederek CHP nin başkan ve kurmaylarını sukutu hayale uğratmıştır.

        Tıpkı, MHP nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını, Kemal Kılıçdaroğlu’na kabul ettirmesi ve büyük bir yenilgiye uğratılması gibi. Bugün milletimizin yeni bir Anayasaya ihtiyacı var mı...

        Elhak. Her zamankinden daha çok. Bugün Türkiye’de uyulan, saygı duyulan bir Anayasa var mı.. Şeklen var...

        Yıllarca evvel bu köşedeki azılarımda ifade etmiştim. Bugün bir defa daha yazmak istiyorum. Ne diyor Binali Bey; Tayyip Bey’e sesleniyor. “Bu fiili durumu yasal hale getireceğiz. Başkanlık sistemini getiriyoruz.” Olur mu olmaz mı... Yakında göreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, Sizin muhalefetinizle başkanlık sistemi ertelenecek mi...

        Yazık oluyor. Bu ülkeye, bu millete.

        ANAYASA ÇÖKMÜŞTÜR

        İşin aslı şu,

        Cemil Çiçek ne demişti (bunu en az beş kere yazdım.)

        “Anayasanın 138.maddesi yıpranmıştır. Esasında anayasa çökmüştür.”

        Ey CHP liler “Biz Atatürk’ün askerleriyiz” diyerek kazanma savaşını bırakmayın. Her zamankinden en az on kat, yirmi kat çalışarak Atatürk’ün istediği bireyler olursunuz. Önce Mecliste kendi aranızda sonra da halkınızla kenetlenin.

        Almanya’da bulunan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a “şimdi ordu mu var” diyen izleyiciye “400 şehit verdi” diye cevap vermiş. Bu suali de ve olması gereken cevabı da anladım.

        İngiltere Başbakanı David Cameron “Türkiye bu ilerleme hızıyla AB’ne girmesi 3000 yılında olur muhtemelen” diyor. Al sana bir boş ve dipsiz konuşma.

        Oysa İngiltere bizi 1918 de Çanakkale’de test etmişti. Demek unutmuşlar.

        Hoşça kalın.

        Diğer Yazılar