Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen gün arabayla büroya giderken, bir türlü bitiril emeyen Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, Güzelbahçe Belediyesine ait Deniz Şenlikleri’nin ilanlarını görmüştüm.

        Çok da sevindim. Şenlikler halkımızı bir arada tutan, müşterek övünçlerimizdir. İçinde sanatçılar olur. Restoranlar olur. Tatlıcılar olur. Çocuklar için palyaçolar olur. Hanımlar için tasarımcılar olur. Kısaca akla gelen gelmeyen her şey olur. Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi kutluyorum.

        Çeşme için İstanbul basınından çok ağır eleştiriler geldi. Değerli bir hanım yazarımız, önce “Çeşme gibi tatil beldeleri can çekişiyor” başlığı altında köşe yazısını, üç gün sonra “tatilde kazıklanmaya arz talep bahanesi” isimi altında biri birinden ağır kişisel tenkitlerine devam etti. Sanki Bodrum farklıymış gibi... Her yazı sahibini bağlar. Ama ne Çeşme’nin ne de Alaçatı’nın biz İzmirliler için değerini bilemezler.

        ZAYIF SESLER

        İlk tepki önce Çeşme Oteller Birliğinden daha sonra Çeşme Belediye başkanından geldi. Zayıf seslerdi. İz bırakmadı. Etki yapmadı.

        Yine devreye Erol Yaraş girdi. Milliyetteki köşesinden Çeşme, Bodrum, Yunan adalarını yazdı. Misaller verdi. Araya darbe girişimi girdi. Ses kesildi.

        Bakın şimdi sizlere Çeşme hakkında bazı bilgiler vereyim. Rahmetli babam anlatırdı, “Biz Çeşme’ye sadece at arabasıyla iki günde gidebilirdik. Birinci gün gece Urla’da kalır, ikinci gün Çeşme’ye ulaşırdık.

        Demokrat Parti geldi. Burayı bir cennet yaptı. Sonra oteller çoğaldı. Çeşme içine kapanık bir köydü.”

        Peki... Eski belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Erol Yaraş’ın Çeşme’yi köy olmaktan, turistik bir kasaba olmaya yönelik faaliyetleri yok mu...

        Çok eski değil. 30 Haziran- 4 Temmuz 2009 arası, 20.defa Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı yarışması yapıldı. Bu, benim bildiğim ilk Uluslararası yarışmadır. Bu yarışmayı A dan Z’ye organize eden Erol Yaraş’tır. Bu, yabancı uyruklu yarışmacıların başı çektiği bir yarışma oldu. Erol Yaraş’ın o sırada başında bulunduğu EGE TV ekranlarından uydu ile tüm Avrupa’da yayınladı.

        Erol Yaraş EGE TV’den dostça ayrıldı. Ve 21. Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Çeşme Yarışmasını yine yaptı. Ve bu yarışma Show TV aracılığı ile uydu yayınıyla yine Avrupa ülkelerinin tamamında izlendi. Ve Çeşme ilk defa iki yıl üst üste ciddi olarak uluslararası bir yarışmaya imza attı. Ne bundan sonra ne bundan evvel Çeşme’de uluslararası bir yarışma yapılmadı.

        KATKISI OLANLAR

        Bugün uygar ve turistik bir bölge haline gelmesinde Erol Yaraş’ın ve eski belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun bir katkısı olmadı mı Allah aşkına...

        Hakkını yemeyelim. Milliyet Ege’de 26 Temmuz 2016 da Gülengül Uslu hanım, bir balıkçı restoranında yediği balıkları ve restorantı 10 numara ile değerlendirmiş. Bunu saygı ile karşılıyorum ve sevindim.

        Ancak bizim aile oldum olası Çeşme Çiftlikköy’de balık ve ıstakoz keyfini Can Baba’da yapar, Soner Usta’dan yeriz. Türkiye’de bunu yapabilen iki üç ustadan biridir. Giderseniz farkı görürsünüz...

        Bakın kesin konuşuyorum. Türkiye’nin zenginleri, ünlü sanatçıları, Çeşme’ye her geldiklerinde özellikle yanlarında yabancı işadamları olduğu zaman, soluğu Can Baba’da alırlar. Çeşme Can çekişmiyor. Can çekişmez de...

        Çeşme elbette Bodrum’dan da, Yunan adalarından da farklıdır. Ve farklı olması gerekir, gerekmektedir.

        Hoşça kalın.

        Diğer Yazılar