Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR haftada moda editörü, 3 haftalık kurslarla fotoğrafçı olan yeni nesle şimdi de “tanrıcılık” fırsatı! Günümüzde insanların yakalandığı “Tanrıcılık oynama” hastalığını bilirsiniz. Sizin de etrafınız en iyi bilenlerle çevrili değil mi yoksa? Siz ne yaparsanız yapın onları tatmin edemezsiniz, gözlerine giremezsiniz, çünkü tanrıcılık virüsüne kapılmışlardır çoktan. Şimdi bu hastalıktan mustarip arkadaşlar için bir aplikasyon çıkmış. Adı Godus. Kendi dünyanıza hükmettiğiniz bir simülasyon oyunu. Yarattığınız dünyanın tanrısı oluyorsunuz. Karaları birleştirip denize yön verebiliyorsunuz. Ve insanları mutlu edecek bir şey yaptığınızda size tapınmaya başlıyorlar. Bu oyun ile kafayı bozacak birçok kişi tanıyorum. Asında belki oyun üzerinde tanrıcılık oynamak, zihinleri rahatlatabilir.

        Olan biten

        FETİŞ: Yeni albümü çıkmadan ortalığı ayaklandırmaya başlayan Madonna, Interview Dergisi’nin sanat sayısına sanat objesi olarak poz verdi. Her giydiği popüler olan Madonna’nın kapakta taktığı Moderkai tasarımı maske de ünlü olur ve herkesin üzerinde görülür mü acaba?

        FISILTI: Evdeki eşyalarının rengine göre kedi ya da köpek seçenleri duymuştum ama siyah kedilerin sokağa bırakılma nedenini duyunca tüylerim ürperdi. Kapkara oldukları için fotoğraflarda iyi çıkmadığını fark edip kedilerini sokağa bırakan insanlar varmış. Barınaklardaki siyah kedi sayısında hızlı bir artış söz konusuymuş. Allah akıl fikir versin.

        PARTİ: Magazine’in Sumahan’da verdiği parti oldukça yeraltında ve karanlıktı. Partide bir ara striptiz bile yapıldı. Ne güzel insanlar, ne güzel parti derken görevlilerin “Kenara, kenara” diye bizi kışkışlamasıyla ayıldık. Ortadaki striptiz direğini sökmek için parti sırasında girişimde bulunan kaba görevliler, bize Türkiye’de olduğumuzu hatırlattı.

        Aplikasyon dünyası

        NASIL da hızla ilerleyen bir dünya. Her hafta yeni çıkanları kontrol etmeme rağmen hızına yetişmek zor. Hepimizi profesyonel fotoğrafçılar haline sokan uygulamalar arasındaki son keşfim Snapseed. Özellikle retro efektlerini çok sevdim. Çocukluğumun piksel dünyasını bana yeniden yaşatan oyun Crossy Road’da, hızlı akan trafikte karşıdan karşıya geçen bir civcivi yönetiyorsunuz. İşten güçten şişen beyninizi boşaltmak için ideal. TagsForLikes uygulaması ise Instagram paylaşımlarınızı etiketlemenin en kolay yolunu sunuyor. Paylaşımlarınız için ilgili etiket kategorilerini kolayca bulduğunuz bu aplikasyon, birçok etiketi tek seferde eklemek gibi bir kolaylığı da sunuyor.

        Sağlıklı lezzetler

        CİHANGİR’İN vazgeçilmez kafesi Susam yeni mönüsünü hafta içi görücüye çıkardı. Özellikle kahvaltılık çeşitlerine bayıldığım mekân bu sefer sağlam bir yemek mönüsü hazırlamış. Vejetaryen olduktan sonra GDO’ya da savaş açmışken tapas tabağında gelen mısır tortillalara önce el uzatmak istemedim ama 3 yıl aranıp GDO’suz mısır bulunduğunu duyunca kendisiyle lezzetli vakit geçirdik. Ispanaklı hamurdan yapılan ricottalı raviolisi ve yeni moda yiyeceğimiz kinoayı pancarla harmanladıkları kış sebzeleri salatası da pek leziz. Susam’daki gecenin benim için en özel anlarından biri de mekânda bulunan Ece Temelkuran ile yaptığımız kapı önü sohbet oldu. Yeni romanını bitirmek üzere olan yazar nisan ayına varmadan eserini piyasaya sürecekmiş.

        Diğer Yazılar