Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        14 ŞUBAT günü enfes bir yemek ziyafetinde lezzete boğulup 20.30’da başlayacak olan Rıza Kocaoğlu’nun oyununa geç kaldığımızı fark ettiğimizde o şık restorandan Zorlu PSM’ye kadar bir koşuşumuz vardı ki evlere şenlik. Işıklar karardığı sırada kapının ucundan beliriyoruz. ‘Ormanlardan Hemen Önceki Gece’ isimli oyunda aynı zamanda yardımcı yönetmenlik yapan Rıza’nın kardeşi Gözde Kocaoğlu bizi içeriye sokup kapıyı arkamızdan kapatıyor. İşte o an paralel evrene geçmiş gibi Rıza’nın dünyasına hızlıca giriverdim. Rıza Kocaoğlu öyle bir performans sergiliyor ki sahnede, bir şey kaçırmamak adına üzerimdeki montu bile çıkaramadım oyunun sonuna kadar. Geçen yaz Alaçatı’da “Koltés’in yazdığı en zor metinli oyunlardan birine çalışıyorum” dediğinde böyle bir şeyle karşılaşacağımı tahmin bile etmemiştim. 70 dakika boyunca hiç ara vermeden tek başına oynadığı oyunda, şiir gibi metni takip ederken siz yoruluyorsunuz ama o yorulmuyor. Yaşadığı rolün etkisinden bir an olsun çıkmıyor Rıza Kocaoğlu. Zaten oyunun duygusundan kurtulması bile birkaç gün sürüyormuş ki şaşırmıyorum. Zorlu PSM’nin salonu da bu tip oyunlar için öyle rahat bir alan sağlıyor ki içerideki oyunculukla birleşince ömür boyu hatırlanacak bir gece yaşanıyor. Tiyatro sahnesinde böyle bir performans izlediğiniz için mutlu olacaksınız, buna eminim.

        ZORLU’NUN PARLE’Sİ

        Rıza’nın oyununa geç kalmamızın sebebi de Zorlu Center’ın içindeki Parle Restoran. Güney Fransa ve Akdeniz mutfağından derlenen yemek seçenekleri gayet iyi olunca bir ara kendimizi kaybetmişiz. AVM restoranları arasında en şık olanlarından biri olduğunu da söylemem gerek. Biz etrafa göre oldukça spor giyinmiştik ve biraz sırıtmış olabiliriz. Başlangıç olarak yediğimiz pancar salatası başarılıydı. Ben hafif takılıp enginar salatası ile geceyi geçirirken arkadaşımın önüne gelen bakır tavadaki deniz mahsullü makarna malzeme bolluğundan geçilmiyordu. Özel günler için şık bir restoran arıyorsanız Parle’yi öneririm. Tam da filmlerde evlenme teklifi edilen şık restoran görünümünde.

        OLAN-BiTEN

        - VODAFONE ve müzik platformu Spotify güçlerini birleştirdi. Önceki gün yapılan partide duyurulana göre Spotify Premium aboneliği artık Vodafone tarifelerinin içerisinde sunuluyor. 30 milyon yerli ve yabancı şarkılardan oluşan katalogdan daha ucuza yararlanacak olan gençler müzik adına pek şanslı.

        - HÂLÂ bayılarak oynadığım kutu oyunlarından Monopoly’nin yeni versiyonunda yer alacak dünya şehirlerinin arasına İstanbul’u katmak için bir kampanya düzenlenmiş. 4 Mart’a kadar her gün www. oyumistanbula.com adresini ziyaret edip İstanbul için oy verebilirsiniz.

        - PLAYSTATION 20. yıla özel seri PS4 çıkarınca bu ara oyun meraklılarının arasında bir çekişme başladı. Özel seri konsollar sınırlı sayıda üretildiği gibi bir de hepsi seri numaralı olunca ilgi daha da arttı tabii. İşin kötüsü hiçbir yerde satışa sunulmadığı için ya eBay’i araştırmanız ya da Sony’nin ürünü hediye olarak dağıtacağı mecraları takip etmeniz lazım.

        Diğer Yazılar