Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜNDELİK sözlüğümüze yeni yeni katılan bir kısaltma LGBTİ. Yani; lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve interseks. Gezi’den sonra kulağımıza daha sık çalınmaya başlayan, artık kabul edilmeye başlanan bir çatı kelime. Eşcinsel hareket denilince ilk önce bir durulur, bilirsiniz. Halk olarak biraz tuhafız, eşcinsel şarkıcıları ayakta alkışlarız ama gündelik hayatta karşılaşınca bir garip karşılarız. Yol alınması gereken konuların başında geliyor aslında ama Türkiye’de güzel şeyler olmaya başladı bu konu hakkında. Olması gerekli şeylerden biri de eşcinsel kimliklerin Meclis’te kendilerine söz hakkı bulması. Yabancı ülkelerin meclisinde kaç eşcinsel milletvekili var bilir misiniz? Hatta İzlanda, Belçika ve Lüksemburg’un eşcinsel başbakanlar tarafından yönetildiğini bilir misiniz? Maalesef o kadar şanslı değiliz ama her şey değişiyor çok şükür. 2014 yerel seçimlerinde açık eşcinsel kimliği ile CHP’den Beşiktaş Belediye Meclisi üyeliğine adaylığını koyan LGBTİ aktivisti Sedef Çakmak ne mutlu ki meclis üyeliğine yükseldi. Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan ve 10 yıldır LGBTİ hak mücadelesinin içinde olan Çakmak, Türkiye’de seçilmiş bir pozisyondaki ilk ve tek açık kimlikli eşcinsel olarak mazbatasını aldı. Neresinden bakarsanız bakın ülkemiz için güzel bir gelişme. Hem kalıplaşmış eşcinsel algısının değişmesi, hem eşcinsellerin temsil edilmesi hem de eşcinsel kimliklerin farklı alanlarda boy göstermesi adına. LGBTİ her yerde, tahmininizden de daha fazla!

        OLAN-BiTEN

        - ULAN İstanbul artık internetten 1.99 TL karşılığında izleniyor biliyorsunuz. Bu şekilde daha özgür ve daha komik bölümlere imza atmaya başladılar normal olarak. İnternette yayınlanan ilk bölümde Maşuka’nın potansiyeline hayran olmuştum, Yaren ve Carlos da öpüşmeyi başarabilirse iyice rahatlayacağım.

        - İSTANBUL Fashion Week dönemi yaklaşadursun, defilelere hazırlanmamızı bildiren ilk düdük, Antrepo 7’deki bir partiyle çalındı. MBFWI Kick-Off Party’de moda dünyasının tüm renkleri bir araya geldi. Herkesin ortak konusu ise “Çok az kaldı, nasıl yetişeceğiz” derdiydi.

        - RAMSEY Liverpool takımının sponsoru olduğu için, hazır Beşiktaş ile karşılaşmaya gelmişken gidip maç izleyelim bari dedik. Olimpiyat Stadı’nın küçücük bir locasına toplanmış Liverpool’lu yöneticiler korku içinde maçı izlerken biz Beşiktaş’ın galibiyetine fena halde sevindik.

        Bir dakikam olsa

        FİLM ve dizi sektöründeki herkesin çok iyi tanıdığı Önem Günal, menajerliğini yaptığı birçok ünlü oyuncunun hayatını yönlendirmek yetmiyormuş gibi kendine “birdakikamolsa. com” adında bir site açtı. Bu sitede hem kendi hem oyuncularının yaratıcılığını konuşturan Önem, ortalama süresi bir dakika olan videolar çekiyor. Oyuncularının kendi iç hesaplaşmalarının görüntülendiği sitede Mustafa Uğurlu, Kadir Doğulu, Şahin Irmak, Cansu Tosun gibi birlikte çalıştığı oyuncuların videoları var.

        Kedi o kedi!

        CEMAL Reşit Rey’de bir konser izlemek üzere yola çıktım. Tam kapıdan girecekken soğuktan üşüyüp içeri girmeye çalışan bir kedi dikkatimi çekti. Kedinin peşinde de bir kadın. Olacakları izlemeye başladım. Neyse ki kadın kediyi sevmek üzere yola çıkmış, biraz iyi niyet var yani. Sonra bir baktım, kadın kediyi ayakkabısıyla seviyor. Eğilip kediyi elimle sevmeye başladım ki kadın korkulacak bir şey olmadığını anlasın. Ben sağ tarafını elimle severken kadın soldan ayakkabısıyla kediyi sevmeye devam etti. Tanrım dedim (içimden) insanların neler kaçırdığını anlatmak bu kadar zor mu? Çocukluğumdan beri nerede kedi görsem gider sıkıştırırım. Konu ile alakalı hiç hastalanmadım. Sabahtan akşama kadar yalanıp duran kedilerin neredeyse hepimizden temiz olduğunu kabullensek mi artık?

        Diğer Yazılar