Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MODA haftasının olmazsa olmazlarından biri farklı tarz kıyafetlerle defile alanlarına akın eden gençler. Giydiklerine bakıp bu ülkeye kattıkları renk konusunda fena halde mutlu olduğum birçok kişiye gülümseyerek bakıyorum. Ama cadılar bayramında giyilecek ile moda haftasında giyilecekleri karıştıranlar tam bir felaketti doğrusu. Mesela aşırı trend elbisesini aşırı trend ayakkabılarıyla tamamlayıp aşırı trend takılarını aşırı trend gözlükleriyle kombinleyip tam yılbaşı ağacına dönenler “biraz” fazlaydı. Sanki moda dergilerinin son sayılarını alıp ona göre alışverişe çıkmış gibi duran birçok insan vardı. Vücudunun yapısına bakmadan sırf moda diye bir şeyi üzerine geçirip ortada dolananlar, üzerinde taşıdıkları tasarım ne kadar iyi olursa olsun giydikleri kendilerine uygun olmadığı için kötü duruyorlardı. Ve üzerlerine kadın kıyafetleri geçirip topuklu ayakkabılarla ortada dolanan bıyıklı abiler! Valla yurtdışındaki moda haftalarında bu tip kıyafetlileri görüyor pek de bayılıyoruz. Fakat onların gündelik yaşam tarzlarında da bu tarz hâkim olduğu için hiçbir sırıtma olmuyor doğal olarak. Bizde ise sadece moda haftasında dikkat çekmek için giyildiğinden normal olarak çiğ duruyor. Bir şeye özeniyoruz madem, doğru algılayıp uygulasak fena mı olur? İleride bugünün fotoğraflarına bakıp “Tanrım ben ne yapmışım” dememek lazım.

        İlk günlerin en iyileri

        - EMRE Erdemoğlu’nun Mengütay adını verdiği bordo, mor ve lacivert ağırlıklı koleksiyonu 120 parçadan oluşuyordu. Emre son dönemdeki moda haftalarının erkek tasarımları konusunda gözbebeği. Kadife takımlarının dokusuna ve yün kabanlarına bayıldım doğrusu. Defilesini yine Tülin Şahin’in kapaması da artık Emre’nin imzası haline geldi.

        - ASLI Jackson’ın stüdyo defilesinin teması ise Nasreddin Hoca’ydı. Hem kültürel bir mirasa sahip çıkıp hem de özgün tasarımlar yapan Aslı’nın çizgisi benim çok hoşuma gitti. Oldukça rahat gözüken tasarımlarını Ahmet Akkaya’nın yazdığı bir şarkıyla tanıtan Aslı, defilenin sonunda eline mikrofonu alıp şarkısını söyleyerek herkesi selamladı.

        - ADAM in Town online dergisi MBFWİ kapsamında bir parti vererek görülmemiş bir kalabalığa yol açtı. Parti mekânı La Petite Maison’un önü yığılmadan dolayı trafiğe sebep oldu. Gecede HTC’nin yeni telefonu One M9 tanıtılırken herkesin dilinde gecenin en iyi moda haftası partisi olduğu vardı.

        Fashion Week NOTLARI

        BU sene Karaköy’deki Antrepo 1 ve Antrepo 7’nin birleşiminden oluşturulan geniş defile alanı sayesinde podyum “u” şeklindeydi ve daha görkemli görünüyordu. Modeller daha uzun süre gözünüzün önündeydi. Her sene olduğu gibi alanın ortasında ana sponsor Mercedes’in bir otomobili sergileniyordu. Fakat bu sene oldukça popüler oldu bu otomobil. Otomobilin üstüne çıkıp seksi pozlar verenlerin hali bir tuhaftı. Tasarımcılar konusuna gelince, MBFWI’nin yayınladığı takvime bakıp ilk kez gördüğüm isimleri çıkarmaya çalıştım ama pek başarılı olamadım. Davetiye konusu bu sene artık tamamen oturmuş sorunsuz ilerlerken ilk sıra kavgaları her zamanki gibi revaçtaydı. Bu konuda davetlileri eğitmek için ne yapılır bilemiyorum.

        Diğer Yazılar