Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TWITTER’IN yeni oyuncağı Periscope artık herkesin kendi canlı yayınını yapmasına imkân veriyor. Günümüzde sıradan insanların hayatları ünlülerinkinin önüne geçmiş durumda farkındasınızdır. Reklamları ele geçiren fenomenler, kızların sevgilisi haline gelen din hocaları, podyumları şenlendiren barmenler derken konu Hale, Jale ve bizim mahalle tadına kadar geldi. Şu sıralar televizyondan Kim Kardashian’ın zenginlikler içinde kopan hayatını izlemektense açıyorsunuz Persicope’tan herhangi birinin hayatını ve ona dahil oluyorsunuz. Görüntülere yazılı olarak katılıp, yayın sahibine mesajlar gönderebildiğiniz uygulamayı Türkiye’de çok kullananların başında Esin Övet ve İrem Derici geliyor hatta. Benim gibi Android işletim sistemli telefon kullananlar şu anda arkadaş telefonlarından olayı izleyerek tırnaklarını yiyor. Bizim sisteme gelince hain planlar kuracağım kendisiyle, orası kesin. Hiç tanımadığınız hayatlara bu şekilde sızmak eğlenceli ama birkaç hesabı izleyince ergen gençlerin katılımcı ruhları işin rengini bozmaz umarım diye düşündüm. Odasından Periscope yayını yapan kızlara “Memeni açsana” yazan çocuklar bir hayli fazla mesela. Ortada konuşulan konu seksle ilgili olmasa bile “Daha önce seks yaptın mı” diye oltalar atılıyor, sutyen ölçüleri soruluyor. Bu işin eğlence yönü tabii ama haber almak adına da önemli bir sistem olduğunu düşünüyorum. Android için üretilince inceleyip kaleme almalarım devam edecek.

        Tiyatrolu tanıtım

        MARKALARIN yeni ürünleri çıkarken yaptıkları basın toplantıları ortalama aynı sıkıcılıkta geçer. İlk önce marka yüzü açılış konuşmasını yapar, sonra CEO ya da yetkili biri gelip firmalarının ne kadar büyük olduğunu anlatır. Ardından yeni üründen sorumlu kreatif ekibin başı sahneye çıkarak tanıtımı yapar. Bütün bu program ne kadar hızlı olsa da can sıkıcı bir hal alır. Ama salı günü İKSV Salon’da yapılan Vaseline tanıtımı ise uzun süre hatırlanacak cinstendi. Vaseline, sprey haline getirdiği yeni ürününü Bahar Çebi’nin oynadığı tek kişilik bir tiyatro eşliğinde tanıttı. Vakitsizlikten dert yanan bir kadının işe gitmeden önce hazırlanma aşamasını kahkahalarla izleyip, sonunda ürünün ne kadar kısa sürede kullanıldığını ve kuruduğunu gözlerimizle takip ederek öğrendik. Sıkıcı tanıtım filmlerini, uzatılan konuşmaların hiçbirini bize yaşatmadan, ürünün temel özelliklerini es geçmeden yapılan bu tanıtımı çok tuttum.

        Rapper’ların BULUŞMASI

        DÜNYA müzik listelerinde düet yapmak out oldu artık. Şimdilerde düet albümler yapılıyor ki başarı uzun soluklu olsun. Rihanna’nın kavgacı sevgilisi Chris Brown ve Tyga 2010 yılında listelerin zirvesine ‘Deuces’ adında bir şarkı yollamıştı. O dönemden beri devam eden müzikal birliktelikleri şimdilerde ‘Fan of A Fan: The Album’ ile devam ediyor. Albümün çıkış şarkısı ‘Ayo’ kısa bir sürede milyonlarca insana ulaştı bile. Yaz üzeri iyi gidecek R&B albümünde Chris Brown ve Tyga tarzlarını sevenlere istediğini veriyor. Drake ve Kanye West kafasına yaklaşan bir albüm olduğu için de satış garanti bence.

        Diğer Yazılar