Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU ara sürekli ‘Vikings’, ‘Game of Thrones’ gibi diziler izlediğim için daha net görebiliyorum. Bugün de güç sahibi insanlarda bir bocalama, ne yapacağını bilememe, saçma sapan güç gösterilerinde bulunma gibi kifayetsizlikler oluyor. Eski krallıklar döneminde ise bu konu tavan yapmış tabii. Gözünün üstünde kaşın var bahanesiyle savaş açma, hoşuna gitmeyen sözleri söyleyenlerin kafasını kesme. Bir nevi ilkel şöhret sarhoşluğu işte. O dizileri izledikçe Şahan Gökbakar’ın aynı kafadaki ilkel yaklaşımını daha iyi anlıyorum. Magazincilere işine gelince kullanıp, sonra elinin tersiyle ittiğin sevgili gibi davranman hiç hoş olmamış be Şahan. Ne çabuk unuttun mutlu mesut günlerimizi. Senden gelen haberler pek hayra alamet değil. Bir dost muhabbetine mi ihtiyacın var yoksa onları bile kendi isteklerinle baydın mı, orasını merak ediyorum.

        Gerçek müzik muhabbeti

        MEĞER konusu sadece müzik olan bir program kalmış/ varmış: ‘Kulaktan Kulağa’. Manga’nın solisti Ferman Akgül ile bu yılın başındaki karşılaşmamızda yaptığı projeyi dinleyip heyecanlanmıştım bile ama izlemek üçüncü sezonun ilk bölümüne kısmet oldu. Konuğu da Model’den Fatma Turgut olunca keyif iki katına çıktı diyebilirim. Balıkesir dolaşılırken Fatma, ‘Debboy Önünde Diken’ isimli türküyü stüdyoya girip söyledi. Müziğin oluşum anına tanık olabilmek ve sadece notalar, akorlar arasında dönen gerçek bir müzik muhabbeti istiyorsanız sizi TRT Müzik’e alalım o zaman. Anadolu kasabalarındaki yerel sesler ile tanıdığımız ünlü sesleri bir araya getirip güzel bir müzik çıkarıyor Ferman, belgesel niyetine her hafta bir doz almak lazım. Fatma Turgut da türkü söyleme işini güzel kıvırmış, o programı izlemenizi tavsiye ederim.

        DOLAR REKORU

        BU ara izlediğimiz her haberin baş klişesi “Dolar bugün de rekor kırdı!” Anlamadığım şey rekor kırmanın sanki iyi bir şey gibi yansıtılması. Dolar rekor kırdıkça sevinmemize gerek yok sanki. Son on yılda 2.3 kat artan sevgili doların artmaya devam edip, Türk Lirası’nı eritmesinin haberi bu şekilde verilince daha bir sempatik mi oluyor? Yoksa haber dilinde de magazin gazeteciliğinde olduğu gibi bazı değişmez klişeler var ve bunlara kimse müdahale edemiyor mu? Hani biz de herhangi bir konser sonrasında “Açık havayı salladı, stadyumu salladı” diye olur olmaz klişelere başvururuz da, oradan aklıma geldi.

        Bir tuhaf partiler

        L-MANYAK yaza merhaba partisi verince bir şaşırdım haliyle. Farklı mecralar farklı insanlar demektir diye sesimizi çıkarmadan bu gece bir uğrayacağız. İstanbul Blue Night kapsamındaki parti Garajistanbul’da yapılacak. Hatta sahneye mis gibi Koray Candemir çıkacakmış. İL’M HAFIZASI ise yeni parti serisi Belong’un ilkini Star Wars konseptine ayırmış. Işın kılıcımı evde sallamaktan bıktım diyorsan al sana fırsat. 22 Nisan Çarşamba akşamı Nişantaşı Union 22’de gerçekleşecek bu partinin DJ’i Orkun Bozdemir.

        Diğer Yazılar