Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HABER programları ile tanıdığımız sevdiğimiz Özge Uzun’un kendi oğlunu kullanarak ajitasyon yaptığı haberlerine hiç şaşırmadım. ‘Kendi oğlunu kullanarak’ vurgusunu bilerek yaptım, hani insan her şeyi kullanır da kendi evladını bu yola nasıl sokabilir, en başta bunu bir düşünmek gerekir. Doğumsal anomalilerle dünyaya gelen oğlu ile yaşadığı gerçek hikâyeleri paylaşan ve bu şekilde kim bilir kaç ailenin kendini yalnız hissetmemesini sağlayan Özge Hanım’ın bu tavra alışması şart. Ülkede herkes kendi gibi zannediyor karşısındakini, bu yüzden de açık bulur bulmaz saldırıyor. Bir de samimiyetle paylaşım yapan kişi sayısı o kadar az ki. Genelde “Bu durum benim ne işime yarar, buradan ne koparabilirim” diye düşüncelere daldıklarından, samimiyeti unutuyorlar. Popüler kalma hırsı nasıl bir şeyse biz sıradan insanlar bunu anlayamayız galiba!

        Şiir tadında Mabel Matiz

        BU yazın hiti ben olmalıyım diye gözümüze sokulan şarkılar bir kenarda dursun, şarkılarındaki duyguya ihtiyacımız olan Mabel Matiz yeni bir kliple geliverdi. ‘Sarışın’ adlı şarkıya Hasan Kuyucu tarafından çekilen video klibe şiir tadında demek çok mümkün. Hem Mabel’in sözleri bu yönde, hem de Engin Büke’nin sanat yönetmenliği. Oyunculardan biri de modern şiir dünyasının sarışın prenslerinden Ekin Metin Sözüpek olunca böyle düşünmek normal. Olumlu bir arayışı simgelediği için albümüne ‘Gök Nerede’ ismini veren genç sanatçı bu yaz da şarkılarıyla ayrı bir köşede. Farklı tarzı ile bir numaraya oturdukça bu ülkede yeniliğe de şans verildiği gerçeğinin simgesi oldu Mabel Matiz. Bu yüzden o bir numara oldukça, sanki kendim bir numaraya oturmuşum gibi seviniyorum. Şimdi sıra ‘Sarışın’da galiba.

        Evimizin habercisi

        EVİMİZİN habercisi Murat Güloğlu’nun yaz tarifesine geçip hafta içine taşınması ne kadar iyi oldu. Hafta sonu geç kalkmalar yüzünden onun pozitif haberciliğini kaçırıyordum ama bu sefer 10.00’a kadar sürenin programı sayesinde rahatız. En son çarşamba günü ‘Çalar Saat’i izlediğimde izleyicilerin isteği üzerine gazetelerin magazin sayfalarına da şöyle bir göz geçirirken kendisine çok hak verdim. Gündemi hiçbir zaman yavaşlamayan bir ülkede bir haberci olarak magazine yer ayırmak biraz zor. Umarım haber programlarının habersizlikten magazine daldıkları güzel günlere varırız bir şekilde ama şimdilik zor görünüyor.

        Mentha

        İSTANBUL’DA kalanlar için son çare teraslar tabii ki. Allah’tan birbiri ardına güzel teraslarımız açılıyor da İstanbul’da geçirilen vakitleri biraz tepede ve güzel bir rüzgârla geçirebiliyoruz. Son günlerde aramıza katılan Mentha, İngiliz Konsolosluğu’nun hemen yanında. Akşamüstü güzel müzik eşliğinde güneşi batırdığınız, dostlarınızla sohbet ettiğiniz saatlerde Mentha’nın zamanı başlıyor. Mekânı, q eğlence hayatının azılı DJ’leri İlkay Türk, Orkun Bozdemir ve Görkem Çay işletiyor ama sabaha kadar dans politikalı ağır bir mekân değil. Düşük tempo, cool ve groovy ritimler gecelerinize seksi bir enerji katabilir. Mekânda bu cuma Bakl & Becky, Pineapple Pop, cumartesi de akşamüstü Enes Gül, Erhan Erdoğan, gece matinesinde Emir Kaynak, Orkun Bozdemir çalacak.

        Diğer Yazılar