Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SALI günü teknolojik gelişmelerin nereye vardığı konusunda ağzımı açıkta bırakan bir deneyimim oldu. Raffles Hotel’in içindeki bir odada HTC Vive sanal gözlüğü takıp kulaklığı kulağıma oturttuğum anda bambaşka bir dünyanın kapıları açıldı benim için. Deneme turunun ilk bölümünde batık bir geminin güvertesinde, balıkların arasındaydım. Başımın üzerinden geçen balıklara hayranlıkla bakarken kafamı bir çevirdim ki devasa bir balina bana doğru yaklaşıyor. O an İstanbul’da bir otelde olduğumu bildiğim halde Vive’ın gerçeklik katsayısı nedeniyle üzerime balina geliyormuş gibi heyecanlandım. İkinci bölümde ise teknolojinin hâkim olduğu bir dünyada robot tamircisi olarak buluverdim kendimi. Oyun dışında iletişim, seyahat, eğitim, sağlık ve tabii ki alışveriş gibi alanlarda yeni ufuklar açması beklenen bu alet, hareket algılayan kontrol birimleri sayesinde ayağa kalkıp dolaşarak sanal âlemi keşfetme imkânı da tanıyor.

        SANAL SEKS Mİ?

        Oyun meraklısı olmadığım halde gözlüğün yarattığı gerçeklik hemen bir şeyler oynama isteği geliştirdi içimde. HTC Türkiye Ülke Müdürü Canan Taşar’la konuşurken ilerde konser kayıtlarının da böyle yapılabileceğini ve evimden Vive gözlüğü takarak Madonna konserindeki seyircilerin arasına karışabileceğimi düşündüm ve heyecanım arttı. Bir de tabii filmlerde gördüğümüz ilk andan beri aklımızın bir köşesinde takılı kalan siber seks konusu var ki, bu gözlüğün ileride bu işe de yarayacağını düşünmeden edemiyor insan. Bakalım teknoloji bizi daha ne kadar heyecanlandıracak?

        FOSiL YENi YERiNDE

        KARAKÖY’ÜN ilk ev sahiplerinden Fosil’in yeri Galataport yapımı yüzünden inşaata girince mekân Bağdat Caddesi’ne taşınmıştı. Ama Karaköy’e kendini fazla özletmek istemeyen mekân yeninden geri döndü. Kemeraltı Caddesi’ndeki ferah yerine kurulan Fosil, müdavimlerini yeniden eğlenceli gecelere kavuşturacak. Bu sefer yemek mönüsüne de yüklenen Fosil, cadde üzeri olması dolayısıyla turistlerin uğrak mekânı olmuş. Fosil’in sahibi Özgür İpekçi ilk önce mekânı iki katlı yapmayı düşünmüş ama sonra vazgeçerek yüksek tavanları sayesinde sizi kolaylıkla cezbeden bir mekân oluşturmuş. Kendisi aynı zamanda gençlerin bayıldığı isimlerin konser organizasyonlarını da yaptığı için yeni neslin dilinden çok iyi anlıyor. Herkesin rahatlıkla takılabileceği bir ruh yaratmak öyle kolay değil.

        OLAN BİTEN

        ■ KARAKÖY’ÜN yenisi Mitte perşembe akşamı açıldı. Hafif sosyetik, çağdaş sanat düşkünü bir kitle ile ortamlara giriş yapan Mitte, Karaköy’deki mekânların ortalamasını alıp riske girmeden dekorasyonunu oluşturmuş. Çok kokteyl içildi, çok dedikodu yapıldı.

        ■ SKAGEN saatleri yeni sezonda yer alan modellerini Swissotel’in yenilenen loft’unda gerçekleştirdi. Gecenin ev sahibi blogger Billur Saatçi olunca moda ve stilin konuşulduğu bir gece oldu. Ayın evrelerinden ilham alınarak tasarlanan saatler tanıtılırken, konukların yıldız haritası da çıkarıldı.

        ■ TASARIMCI Gökay Gündoğdu’nun yeni markası T.A.G.G. piyasaya hızlı girenler arasında. Uzun süreden beri ilk kez tasarımların konuşulduğu bir davete gitmiş oldum. Bu da ürünlerin gerçekten beğenildiğinin kanıtı. Uzakdoğu esintili tasarımlar oldukça şıktı.

        Diğer Yazılar