Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CEM Adrian müzik yarışmalarında gençlerin sömürülmesine karşı çıktı. Hatta işi biraz daha ileriye taşıyarak “Şu fani dünyada insanların umutlarını sömürüp gözyaşlarıyla beslediğiniz reytinglerden kazandığınız her maddi şeyin hesabını ödemenizi diliyorum. Bu dünyada” diyerek beddua olayına bile girdi. Genelde sessiz sedasız yoluna devam eden Adrian’ın çıkışını reklam olarak nitelendirenler var tabii ama bana çok içten bir haykırış olarak geldi nedense. Hatayı aradım, taradım yarışmaya binbir umutla katılan yarışmacılarda buldum. Bu yarışmalarda keşfedilip milyonlara ulaşmak gibi bir durum yok biliyorsunuz. Ne kadar ajitasyon o kadar puan, sahip olduğun sesin yarışmayla bir ilgisi yok. Bunu bilerek yarışmaya katılmaları, birkaç haftalık eğlencelikten başka bir şey olamayacaklarını kendilerine itiraf etmeleri gerek. Bu şekilde insanın umudu kırılmaz gibi geliyor. Televizyondaki bir eğlence programına bu kadar ümit bağlamamak lazım. Yurtdışı mı burası gerçekten iyi sesler yarışmayı kazansın da star olsun?

        Başak’ın kaderi

        BAŞAK Sayan’ın oyunculuğu kadar yazarlığı konusunda da iddialı olduğunu biliyordum ama daha önce okuma fırsatım olmamıştı. ‘Kelebeğin Kaderi’ isimli kitabı elime ulaşınca (kendisine de söyledim hatta) ilk ağzımdan çıkan “Ne uzun bir kitap yazmış” oldu! Hani görünce insanın gözünü korkutan cinsten. Fakat hikâyeleri anlatışı, olayın geçtiği sahneler öyle iyi kurgulanmıştı ki hızımı alamayıp devam ettim. Günümüz ilişkilerinin başındaki sorunları, biraz bağlanma korkusu, biraz Tanrı inancı, biraz da spiritüal yolculuk hikâyeleri ile süsleyerek yazmış. İlişkimizde ortaya çıkabilecek sorunların nasıl da güzel şeylere yol açabileceğini gösteren pozitif bir kitap olmuş. Başak’ı tebrik ederim. Günümüz şartlarında oldukça cesur olarak nitelendirebileceğimiz sevişme bölümleri için ise ayrı bir tebrik gerekiyor.

        10 dakikalık tarifler

        ÜNLÜ şef Refika Birgül 10 dakikada hazırlanıp pişirilebilen yemeklerden bir kitap oluşturmuş. Günümüz çalışan insanları için bulunmaz fırsat olan tariflerin hazırlaması gerçekten de kolay. İşin püf noktalarını ince detaylarla verdiği için zaman kaybetmiyorsunuz. Mutfakta vakit geçirmeyi seven kendi evinin şefi olanlar için önemli bir kitap. Mesela bir vejetaryen olarak kuru fasulye köfte tarifine teşekkür etmeliyim. Vejetaryenlik denilince sadece salata yendiğini zannedenlerden olmaması mutlu etti doğrusu.

        Son dönemde

        - Uğur Alkapar yazmış, periscope.tv/ mesutozkececi hesabından hafta içi her gece kitap okuyan Mesut Özkeçeci hakkında. Ses tonundan direkt etkileniyorsunuz. Sosyal medyada bu şekilde geçen vakit bayağı değerli.

        - TUĞBA Özay çocukken gri elbiseli uzaylıların kendisini ziyarete geldiğini söylemiş. Ben de tek boynuzlu bir atın üzerinde uzaya doğru çıktığımı görmüştüm ama kimseye söyleme ihtiyacı duymadım. Çocukken oluyor böyle şeyler.

        Diğer Yazılar