Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FOTOĞRAFTA görülen erkek model bir defile için bu kadar ağır makyaja maruz kalmış. Tasarımcılar hep aynı şeyi yapmıyor mu zaten, bir defilelerinde abartı olarak sundukları modelleri sonraki senelerde trend olarak karşımıza çıkarıyorlar. Modada derin bir tıkanma yaşandığı şu günlerde her şeyden medet umuluyor. Efsane tasarımcı Vivienne Westwood’un Londra Moda Haftası’nda podyuma çıkan makyajlı erkeklerini görünce “Hah” dedim, “Bir adım daha yaklaştık.” Daha önce Jean Paul Gaultier erkekler için makyaj ürünleri çıkarmış ama pek başarılı olamamıştı. Sonra Tom Ford denedi ve özellikle göz kapatıcıları erkekler tarafından beğenildi. Westwood ise göz farı olayına girerek çıtayı bir adım yukarı taşımış. Erkeklerin estetik müdahale konusunda kadınlarla yarışıp sürekli ciltlerine bir şeyler yaptırdıkları şu günlerde bir de gözünde renk renk farla gezinen erkeklerimiz olur mu acaba? Türkiye için daha zor bir trend, ama olur mu olur. Fuşya gömlekli, kırmızı pantolonlu erkekler gördü bu ülke, yeşil farı mı göremeyecek?

        BEBEK EĞLENİYOR

        SON dönemde sahil şeridine bir şeyler oldu. Eğlenmek için Beyoğlu, Karaköy hattına gelmek zorunda kalmaya ayaklanan sahilciler, bu hat üzerinde açılan yeni mekânlar yüzünden mutlu artık. Sahil hattının bu ara en popüler mekânı da Kulis! Bebek’teki Tektekçi binasına kurulan Kulis Bebek ahalisini canlı müzik eşliğinde eğlendiriyor. Aklınıza eller havaya kafası, Etiler stili gelmesin. Burası Bebek; hâlâ cool, hâlâ zengin. Eğlenmek için deşarj olmaya hazır olanlar Kulis’te buluşup bazen rock bazen caz bazen de funk nağmeleriyle kendinden geçiyor. Mekânın kitlesi o civarda oturan müzisyenlerden geçiyor. Çünkü işletmeci Şebnem Ferah’ın basçısı Buket Doran. Tanıyanlar Buket’in güler yüzünü, pozitifliğini bilip nasıl bir ev sahibesi olacağını tahmin edebilir. (Tanımayanlar için de ben söylemiş olayım.) Sahibi Berti Palambo ise yine yeni ve zor bir projenin arkasında olmaktan gururlu tabii. Perşembe geceleri Güvenç Dağüstün’ün önemli bir kitle topladığı mekânda cumartesi geceleri de Sarp güzel bir sahne yapıyor. Hadi Bebek bozma keyfini, eğlenmeye devam...

        Sabır taşı televizyonlar

        EV partilerinin en eğlenceli yanı herkesin gidip en yakınların bir arada kalmasıyla başlayan saatlerdir. Ben de çok severim bu saatleri ve parti yakın arkadaşlarımdaysa hep olayın sonunu beklerim. Bu seferki parti gece 12 civarında bitince ev sahibi takıntılı olduğu yarışma programını açıp “Hadi biraz eğlenelim” metniyle bize sundu. Yarışmacıların sakillikleri ve bilmişlikleriyle dalga geçecektik ki ne mümkün! Sürekli tanıtımlarla bölünen program, birazdan olacakların özetinin 21 kez gösterilmesiyle sürdü. Verilen reklamlar derken, program değil araya giren jeneriği izliyormuşuz gibi geldi. Böyle uzatmalar en şikeli futbol maçında bile bulunmaz. Televizyon seyircisinin sinir siteminin fevkalade olduğuna karar verdim o gece. Ve bir de boş vakti çok olmalı. Yoksa bu kadar bekleyip sonucunda hiçbir şey olmayan programların bu kadar tutmasının başka bir mantığını bulamadım.

        Diğer Yazılar