Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEVGİLİLER Günü haftasında vizyona girecek olan ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ filmini oyuncuları Tuba Ünsal ve Rıza Kocaoğlu ile birlikte izledik. Pozitif duygularını hiç kaybetmeyen romantik bir komedi izlemenin verdiği hafifliği filmin sonunda hâlâ hissedebiliyor olmak çok güzeldi. Filme gitmeden önce en çok merak edilen konulardan biri olan ‘Tuba ve Rıza nasıl bir çift oldu acaba’ sorusunu da ilk kez gözlemleyenlerden biri olduk tabii. Tuba Ünsal izlediğim en iyi oyunculuğunu bu filme saklamış. 16 yaşında gibi görünen, kâküllü, tatlı kız imajını bu filmde iyi kullanmış. Kısa sürede ikisinin de rolünü kabullenip gerçek bir hikâyenin kayıtlarını izliyorsunuz gibi hissediyorsunuz. Bu konuda Mert Tünay’ın filmin içine serpiştirdiği şarkıları da bayağı yardımcı oluyor. Ve evet, Rıza aynen o adam! Hani sizi tavlamak adına her şeyi yapan ama istediğini aldıktan sonra en düşüncesiz haliyle ayrılma yoluna başvuran kaba adam! Sonradan aynı anda birkaç kişiyi idare ettiğini öğrendiğiniz seksi ve çocuksu erkek. Çok inandırıcı, çok gerçek. İkisinden iyi bir romantik komedi çifti çıkmış. Senarist ve yönetmen Uğur Yağcıoğlu bir ilişki uzmanı edasıyla kadın ve erkek arasındaki hikâyeyi güzel didiklemiş. Diyalogların gerçekliği ve çekimin sahiciliği sürekli filmin içinde olmanızı sağlıyor. Filmi izlemeye gelen salondaki herkes halinden memnun ayrıldı o gece. Gecede konuşulan ortak yorum “Avrupa sineması izlemiş gibi olduk” cümlesinde birleşiyordu doğrusu. Filmlere sizi çeken öğeler gözyaşı, küfür, ajitasyon ve kıroluk kültürü ise filmde bulabileceğiniz bir şey yok. Modern Türkiye’nin modern bakış açısını barındıran nadir filmlerden.

        Turizm bize kaldı!

        HABERLERDE turizm üzerine dernek yöneticileri konuşuyor; efendim Rusya ile ilişkilerimiz malummuş, bu sene Ruslar pek ülkemize gelmezmiş... Tüm rezervasyonlar iptal oluyormuş, turizm kötü bir döneme giriyormuş... Ama bu kötü dönem yerli turiste yarayacakmış. Tüm tatil beldelerinde indirime gidilecekmiş ve Türk halkı daha rahat tatile gidebilecekmiş! Yani bu zamana kadar sizi değil yabancıları rahat ettirdik, ucuza ağırladık, gözümüz gibi baktık, şimdi madem onlar yok size işimiz düştü! Yurtdışı firmalarının bizim ödediğimizin beşte biri fiyatına kapattığı odalar iptal olunca bir anda önemsenir olduk iyi mi? Kendi ülkesinde turizme yurtdışı fiyatlarının çok üzerinde fiyatlar ödemek zorunda kalan başka insanlar var mı bilmiyorum ama fırsat bu fırsat manasız Alaçatı-Bodrum fiyatlarında nasıl bir değişim olacak ben asıl onun derdindeyim.

        Kara prenses Beyonce

        ÖNCEKİ albümünün şarkılarının hepsini video klipleyip piyasaya sürerek herkesi şaşırtan Beyonce bu cumartesi yine bir sürpriz yaptı. ‘Formation’ adında yeni şarkısını kimseye haber vermeden yayınlayan Beyonce, bu ara yine en çok konuşulan isimlerden biri olacak. Abteen Bagheri’nin çektiği klip, polis şiddeti ve Katrina kasırgasını eşdeğer bir felaket olarak vererek insanların kalbine giriverdi. Bir yandan da kocasının şirketi Tidal klibi ilk kez yayınladığı için ayrı bir ilgi çekti. Siyah kadınların gücünü temsil eden başka bir tanrıçalığa oynuyor Beyonce, ilk atışında 12’den vuruyor tabii.

        Diğer Yazılar