Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOK satan ‘Allah De Ötesini Bırak’ kitabının yazarı, eşini aldatma davasıyla eskisinden daha da popüler hale geldi. Aldatılan eşin şikâyeti var, “Eşim aşırı kıskanç ve baskıcıydı, imza günlerine katılmamı istemiyordu” diye açıklıyor. Bu olay üzerine hazır denk gelmişken, aranızda bu tip eşlere sahip olanlarınız varsa konuyu aydınlatmak istiyorum: Eşiniz ya da sevgiliniz neden bu kadar baskıcı şimdi daha iyi anlayabildiniz mi? Siz yanında olmayınca, ayağına dolanmayınca sizi daha rahat aldatabiliyor da ondan. Yeni biriyle tanışıp, nihayete erdirmese bile flört ediyor en azından. Böyle olunca ne oluyor, hem sizin “Ay beni çok seviyor bu adam, evden çıkmama izin vermiyor vallahi” diye havaya girmenize sebep oluyor, diğer yandan da kendi özgürlüğünü yaşıyor. Eğer yazarımız telefonla bağlandığı sabah programında hakkında çıkan haberleri “Bu İslam’a yapılan bir komplodur” diye lanse etmeseydi, “Acaba mı” diyebilirdim ama daha boşanmadan ikinci karısına imam nikâhı kıymış birinin dini bu sözlerle istismar etmesine gönlüm razı olmadı. Konunun dinle hiçbir alakası yok, olay bildiğin nefsine hâkim olamamak, aile birliğini bozmak ve eşini aldatmakla ilgili Uğur Bey. Bunların üzerine bir de din istismarcısı suçunu ekletmeyin bize. Karşınıza çıkan herkesi kitaplarınızdaki kadar kolay etkileyebileceğinizi sanmayın bence!

        KİŞİSEL GELİŞİM MAFYASI

        Uğur Koşar’ın hiçbir kitabını okumadım ama eşinin “İnternetten edindiği bilgilerle kitap yazdı” lafını önemsedim doğrusu. “Öyle şey mi olur canım” diyenler için bir sürprizim var; tabii ki internetten araştırıp kitap yazabilirsiniz. Sonuçta kişisel gelişim kitaplarının birçoğu zaten bildiğiniz şeylerin altını tekrardan çizerek popüler hale gelen şeyler değil mi? Zamanında çok ünlü olan bir kişisel gelişimcinin kitaplarına göz atmışlığım var. Fakat içindeki bilgilerin yüzeyselliği kitap sayfalarını çevirmeme olanak sağlamadı doğrusu. Birkaç sayfa okuduktan sonra “Bu anlatılanları kendi kendine bulamıyorsan, hayatın gerçeklerini fark etmediysen ne işin var bu dünyada” diyerek o kitabın alıcılarına sinirlenmişliğim bile var. Kendinize güvenerek çözebileceğiniz şeyleri bir kitapta toplu halde sunuyorlar ve siz o yazarları zengin ediyorsunuz sadece. O yazarların büyük bir kısmının sizin paranızı çarpmak üzere beyinlerini çalıştıran, duymak istediğiniz şeyleri size sunan dolandırıcılar olarak kabul edilmesi gerekiyor. Dünyada bu tür kitapların yazarlarının çoğuna bu gözle bakılır. Gelişim kitabı sektörü ülkemizde yeni yeni gelişiyorken bu yazarlara doğaüstü şeyler yapıyorlarmış gibi bir anlam yüklemeyin lütfen. Birçoğu sadece kafasını iyi çalıştırıyor!

        Moda Haftası notları

        - İLK günün konukları PSM Zorlu’da konser ya da tiyatro izledikleri salonlarda bu sefer defile izlemenin heyecanını yaşadı... Zorlu’daki açılışı yapan Arzu Kaprol, dijital kıyafetleri ile tam bir görsel şov yaptı.

        - BAHAR Korçan’ın sergisi ‘Toz’ iki hafta boyunca Zorlu’da olacak. Moda Haftası’na davetiye bulamadım diye üzülenler için güzel fırsat.

        - CİHAN Nacar 60’ların asimetrik mayolarını podyuma çıkardı. Diz üstü ince kadife çizmeleri gayet başarılıydı. Bu sene adını daha çok duyarız.

        - DERYA Açıkgöz, Çerkez esintileri kullanarak tasarladığı kıyafetleri ile beğeni topladı. Defilesi ünlüler geçidini andırıyordu.

        - ZORLU PSM’de ünlüler geçidi yaşanırken Eataly’de Türkiye’nin ilk Nutella kafesi açıldı. Eataly’nin Executive Şefi Claudio Chinali’nin hazırladığı, tamamı Nutella içeren özel mönü, tatlı krizleri için acil buluşma noktası haline gelecek gibi.

        Diğer Yazılar