Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAKLAŞAN Cadılar Bayramı dönemini heyecanla bekleyenler hangi kılığa gireceğini bulmak için çalışadursun, oldukça yaratıcı bir kostüm fikri piyasaya düştü. Yaşadığı soygun haberiyle Paris Moda Haftası’nın bile önüne geçmeyi başaran Kim Kardashian, kostüm olayında yaratıcı beyinlerin ilham kaynağı oldu. Otel odasında eli kolu bağlanarak bornozuyla tuvalete kapatılmış Kim figürü, Cadılar Bayramı kostümü olarak satışta. İnternetten satış yapan Costumeish firması, günümüzün modern dertleriyle de dalgasını geçmiş. Ebola virüsünden korunma kıyafeti ve Trump perukları firmanın çok satanları arasında. Kardashian cephesi firmaya tazminat davası açmaya hazırlanırken, internet sitesinin sahibi Jonathan Weeks, “Bazen ciddi konularla dalga geçmek o travmaların çabuk iyileşmesini sağlar” diyerek kendine olan güvenini ortaya koyuyor. Cadılar Bayramı partisinde sürekli eliniz bağlı bir şekilde dolaşmanız zor olabilir ama kendinizi Kim’in yerinde hissedebilmek adına bulunmaz fırsat!

        ‘Kürk Mantolu Madonna’nın ettikleri

        SABAHATTİN Ali... 1948’de hayatını kaybeden, Türk edebiyatının en önemli isimlerinden. ‘Kuyucaklı Yusuf’, ‘İçimizdeki Şeytan’, ‘Sırça Köşk’ gibi eserlerinin edebiyatımızda bıraktığı izler çok önemli. En değerli kitabı ise ‘Kürk Mantolu Madonna’. Yıllardır bu ülkenin en çok satan kitapları arasında. Hatta 2012’de ilk romanım ‘Falan Filan’ı çıkarttığımda kendisi ile birincilik için mücadele etmiş ve tabii ki kazanamamıştım. O yüzden bu romanı asla unutamam. Zaten bu kitabı tanımak / bilmek için çok neden var ortada. Çok değil, son beş yılda en az bir kere kitapçı ziyareti yapmış olsanız eseri baş köşede sergilenirken göreceksiniz zaten. Çevrildiği dillerde de müthiş satış rakamları kazanan, ülkemize katkısı inanılmaz boyutlarda olan bu eseri bilmemek ayıp değil de artık öğrenmemek ayıp! Hele ki televizyonlara çıkıp “Bu kitap Amerikalı ünlü şarkıcı Madonna’nın hayatından esinlenmiştir” diyebiliyorsan kendinle bir hesaplaş istersen. Ayrıca Madonna’nın hayatını Beren Saat’in oynayabileceğine inanmak apayrı bir mesele. Bu hikâyede gerçeklik payı bulabiliyorsan hayal dünyandan mı para kazansan acaba? Yanlış iş yapıyor olabilir misin?

        Moda haftasından kalanlar

        - AFFAIR markası bu sene defilesini Tülin Şahin ile açtı. Mankenleri oldukça karma bir şekilde seçmişlerdi doğrusu. Bir ara Sinan Akçıl podyumda yürürken arkasından stil gurusu Alexander Kokoskeriya geldi. Affair’in erkek kıyafetlerini sevdim de kadınlar için yapılan tasarımlarda bir karışıklık söz konusuydu.

        - BU seneki moda haftasında Can Yunus Çetinkaya, sadece erkek tasarımları üreten tek modacıydı. Etnik desen baskılı uzun gömlekleri çok iyiydi. Satışa sunacak mı bilmiyorum ama gayet organik duran ip kolyelerini de sevdim.

        - BRAND Who neredeyse bütün pastel tonları kullanarak bahar havası yaşattı. Asimetrik ve baskılı takımları ilgi çekti. Mankenlerin kullandığı siyah botlardan anlıyoruz ki Brand Who sakin ve pastorel tavrını biraz olsun yıkmak istiyor.

        - BASHAQUES Dali’nin sürrealizmini Türk kültür akımıyla birleştirdi. Minyatür sanatını eserlerinde kullanan tasarımcı Dali’nin eşi Gala’nın hareme girişini podyumda canlandırdı.

        Modasal partiler

        - KAPANIŞ partisi de defilelerin yapıldığı Zorlu PSM’de yapılınca, partiye biraz inanmayarak gittik ama içerideki enerji harikaydı. Haftanın yorgunluğunu atan modellerin eğlenmesini izlemek her yönden fazla ‘güzel’di.

        - MODA haftası partilerinden biri 5 Cocktails & More’da, Adam in Town Dergisi tarafından yapıldı. Gecede moda insanları stil bir şekilde partiledi.

        - BİR diğer parti GQ ve Les Benjamins birlikteliğiyle ortaya çıktı. 650 kişinin davet edildiği mekâna 2000 kişi gelince –normal olarak- izdiham yaşandı. Millet “Metrobüs gibi parti” demekten geri duramadı.

        Diğer Yazılar