Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PAZARTESİ günü Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanındaydım. Bir süredir herkes gibi beni de tedirgin eden Beyoğlu’nun gidişatını konuşmak ana amacımdı. Malum, özellikle hafta içi gece saatlerinde çok sevdiğim Asmalımescit civarındaki sessizlik korkutucu olabiliyor. Üst üste kapanan mekânlar çevreyi sadece hafta sonu uğranır bir hale getirmişti. Kapanan mekânların yerine yenisi açılmıyor çünkü mal sahipleri burunlarından kıl aldırmayıp hâlâ fahiş kiralar talep ediyor. Terör sürekli Beyoğlu sokaklarında arıza çıkardığı için insanlar ürküyor. Hal böyle olunca insanın gençliğini geçirdiği Galata ve Asmalımescit’i sessizliğe bürünmüş halde görmek üzüyor. “Nasıl insan çekeceğiz, nasıl eski haline döndüreceğiz bu yerleri” diye sorduğumda başkan gayet cool bir şekilde cevapladı beni: “Gelecekler Oben merak etme.” Tabii arkasından da nedenlerini açıkladı. Durumu değiştirmeye çalışan belediye, bir sürü hazırlık içindeymiş. Mesela Taksim Meydanı’na festival alanı, Beyoğlu’nu normalleştirmek adına atılan yeni adımlardan biri. İlgi üzerine süresi uzatılan Sahaf Festivali’nin yerine başka projeler de gelecekmiş. Yakında açılacak olan Madame Tussauds balmumu heykel müzesi ise Beyoğlu’nun yeni değerlerinden olacak. Şu an vitrinlerindeki iki balmumu heykel bile deli gibi ilgi çekerken açılınca oluşabilecek kuyrukları düşünemedim. Ahmet Misbah Demircan’ın çok güvendiği bomba projesi ise Smart Beyoğlu adlı akıllı telefon uygulaması. Beyoğlu’nda aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bu uygulama için TripAdvisor ve Zomato gibi seyahat siteleriyle anlaşılmış bile. Beyoğlu mekânlarının turistlere ulaşmasını sağlayacak uygulama test yayınına başladı. Uygulama telefonunuza inince ilgi alanınıza göre Beyoğlu’ndaki sanat, sinema, gece hayatı aktivitelerini öğrenebiliyorsunuz. Test aşaması bittiğinde etkinliklere bilet de alabileceğiz. Bu yenilikler sayesinde Beyoğlu’na eski neşesi geri gelecek gibi gözüküyor.

        Katiller aramızda

        BİR belediye sakinlerinin refahı için çalışırken bir başka belediye ise cinayet işliyor. Son iki gündür sosyal medya gündeminden düşmeyen haberleri okumuşsunuzdur, Sapanca’da yapılan köpek katliamından bahsediyorum. Belediyenin yemeklerine zehir koymak suretiyle, acı çektirerek öldürdüğü köpeklerin görüntüleri her yerde. Dünya sevimlisi köpeklere sanki böcekmiş gibi muamele yapan zihniyetin cezalandırılması gerekiyor. Bu köpekler gökten inmedi sonuçta. Bilinçsiz insanların iki günlük hevesle evlerine alıp sonra bakamayınca sokağa bırakmasıyla çoğaldılar. Bu durumdan kurtulmanın yolu can almaktan geçiyor olamaz. Hiçbir inanca sığmaz bu davranış. Medeniyet ilerledikçe çağdaşlığa, bilgiye, iyiye, güzele gideceğimize yolumuzu vahşete, katliama, acımasızlığa çevirenlere lanet etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Ama elinden bir şey gelen yetkililerin olduğuna inanıyorum şahsen.

        Gününde Cadılar Bayramı

        GEÇTİĞİMİZ cumartesi bütün mekânlar cirolarını artırmak için Cadılar Bayramı partisi düzenlerken, 31 Ekim olan orijinal günde parti yapan nadir yerlerden biri de 5 Cocktails & More’du. Rocco Gulyabani Bayramı adı altında yapılan partide ‘Gulyabani’ filminin unutulmaz karakteri Adile Naşit kılığına bürünen bile vardı. Pazartesi demeden eğlenmeye koşan gece hayatı müdavimleri birbirinden değişik ve korkunç kostümleriyle eğlendi. “Neden kutlarsınız yabancı âdetleri” diyenlere inat, hayattan eğlenceli bir gün daha çalmanın keyfini yaşadık doğrusu o gece. Fotoğrafta Irmak Ünal’ı kesmeye çalışan sevimli palyaço benim mesela! Yılın bütün stresini 31 Ekim’de bırakıp yolumuza devam ediyoruz. Eğlenen insanları yargılamayın, bir gün sizin de ihtiyacınız olabilir.

        Diğer Yazılar