Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR arkadaşımın sevgilisi olarak tanıştım Gökçer Korkmaz’la. Konuşması, tavırları, anlattıkları insanı hemen içine çeken, beş dakika içinde “Dünya tatlısı bir insan” demenize sebep olan, nadir bulunan biri. Sonra konuştukça anladım ki bu sadece bir his değil, gerçeğin ta kendisiymiş. Biz o gece onun hayvan katliamını desteklememek için vegan oluşunu dinledik ama hayata karşı bambaşka bir duruşu olduğunu onu tanımaya başladıkça anlıyorum. Babaeski’de kullanılmayan bir araziyi devletten izinli olarak hayvan barınağı haline getirip sokağa bırakılan canlılara ikinci bir şans verebilmek için uğraşıyor. Bu yüzden işini gücünü bırakıp sadece sokak hayvanları ile yaşamaya başlamış. Hafta başında barınağın önüne yanaşan bir araçtan sarkan bir ruh hastası, sırf eğlence olsun diye, gelişigüzel barınaktaki hayvanlara ateş etmeye başlıyor. Durumu gören Gökçer, “Sen ne yapıyorsun” diye arabanın önüne atlıyor ve arabanın içindeki adam bu sefer silahı ona doğrultuyor. “Seni de vururum, dikkatli ol” gibisinden silahı sallayıp, basıp gidiyor. Bu şehir eşkıyasının plakası belli olduğu için yakalanması uzun sürmüyor tabii. Karakola ifade vermek için çağrılıyor da sonra ne oluyor dersiniz? Saldırgan tabii ki serbest kalıyor! Söz konusu dava devam edecek, ben ve benim gibi birçok hayvansever bu olayı takip edecek. Sevimli sokak hayvanlarına bir böcekmiş gibi davranan beyinlerin cezası ne olacak meraktayız.

        İyi yürekli bisikletseverler

        YAZ boyu Alaçatı’da yaşayan biri olarak kasım ayında o sokaklara geri dönmek çok da cazip değildi aslında ama Velotürk yarışları için Okan Can Yantır beni aradığında heyecanına ortak olmadan edemedim. Bu yüzden yazın yürüyemediğimiz sokaklarında in cin top oynarken Alaçatı’ya geldim. Tüm geliri Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye etmek üzere kullanılacak bir fon oluşturan Veloturk, Çeşme Belediyesi ile birlikte 100 km parkurlu bir bisiklet turu düzenledi. Sarper Günsal, Arda Türkmen, Okan Can Yantır, Berkem Ceylan ve Aydın Diricanlı tarafından kurulan Velotürk, bisikletseverleri Türkiye’nin farklı bölgelerinde yol bisikleti yarışlarında buluşturmaya devam ediyor. Bisikletseverler Veloturk GranFondo’da yarışarak binlerce çocuğun bisiklet sahibi olmasına aracı oluyorlar. Okan Can’a soruyorum, ihtiyacı olan çocuklar nasıl belirleniyor? Bu konuda kaymakamlıklarla sürekli ilişki içindelermiş. Kaymakamlıklar okullarda ihtiyaç sahibi çocukları belirleyip onlara bildiriyorlarmış. “Peki bu güvenli bir yol mu” diye soracak oluyorum, Okan beni “Biz de kendi yöntemlerimizle isimleri araştırıyoruz merak etme” diye yanıtlıyor. Bizimle birlikte yarışa gelip ilgiyle izleyenlerden biri de tasarımcı Niyazi Erdoğan’dı. Geçen sene Veloturk için tasarlamaya başladığı tişörtlere bu sene de devam eden ünlü tasarımcı, formaların satışından elde edilen gelirin bisiklet fonuna aktarılmasından dolayı haliyle pek mutlu.

        OLAN BİTEN!

        - BOMBA dedikodu Ebru Gündeş ve Ufuk Ceylan arasındaki aşk söylentisi. Olaya İbrahim Tatlıses bile karıştı. Ebru Gündeş bu ayrılık dönemini biraz zor atlatacak gibi duruyor. Bu güne dek o kadar çok ilişki yalanlandı ki ilk etapta Gündeş’e inanmak zor.

        - RÜZGAR Alkoçlar alternatif kafada ilerlemeye devam ediyor. Şimdi de bir kısa filmde oynayacakmış. Birlikte çalıştığı Selçuk Kaya, çok iyi yönlendiriyor olmalı. Sıradan bir diziye gireceğine, alternatif işler peşinde koşup farkını ortaya koymaya çalışıyor. Zoru seçeni seviyoruz.

        - BURCU Esmersoy, Arda Turan ile uğraşmaya ne kadar devam edecek? Araları iyiydi-kötüydü derken bir saat konusu çıktı ortaya. Onu da atlatıp yola devam ediyorduk ki saat meselesi yeniden hortladı. Mevlânâ boşuna dememiş “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” diye. Belki de herkesin üzerine alınması gerekiyordur.

        Diğer Yazılar