Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu ara hangi arkadaş grubuna girerseniz girin, bir süre sonra konu ABD seçimlerine, bunun dünyaya yansımasına, oradan da doların fırlayıp Türkiye’yi etkilemesine geliyor. Konu ile uzaktan yakından alakası olmayan bizler mikroekonomi uzmanı cümlelerle yudumluyoruz kahvelerimizi. Her iş dalı gibi etkilenen sektörlerden biri de gösteri dünyası. Bir menajer arkadaşım iş yapamadıklarından bahsediyor. “Ufukta konser yok” diyeni bile duydum. Genç müzisyen arkadaşlarım “Eskiden 10 bin TL klip parası alırdık artık onu bile vermiyorlar” diyor firması için. Anahtar teslim albüm getirmek yetmiyor artık demek ki, klibini de üstlenmen şart. Bir başka oyuncu menajeri arkadaşım, temsil ettiği kişilerin kaşesinin yarı yarıya indiğinden bahsediyor. Eskiden rahatlıkla 450 bin TL fiyat biçecekleri reklam anlaşmasını nasıl 250 Bin TL’ye zar zor kabul ettirdiğini anlatıyor. Ortadaki pasta küçüle küçüle, star altı ünlülerimizin kazançları normal fiyatlara çekilmiş. Bunun sosyal medya yansıması da ayrı, post başına 5 bin ile 10 bin arasında yayın yapan blogger’ların, fenomenlerin fiyatlarını 1500- 2000 TL’ye çektiklerini anlatıyorlar. Bu vesileyle ünlülere ödenen rakamların gereksiz astronomik oluşu aklıma geliyor benim. Kozmetik markalarından milyonlar alan yerli starlarımızla banka reklamlarından köşe olan beylerimiz aklıma geliyor. Tabii Erkan Petekkaya’nın bir dava vesilesiyle rol aldığı diziden ayda 450 bin TL kazandığını açıklaması da aklımı bu yöne savurmuş olabilir. Hazır ekonomiden dolayı herkes bir fiyat ayarlamasına girdiyse oyun yeniden kurulsa hiç fena olmayacak. ‘E sistem böyle ne yapalım’ diyebilirsiniz de sistemi yeniden kursak diyorum işte fena mı? Ortada zaten sınırlı sayıda bir para var, starlar hepsini götürünce geridekiler açlık sınırında günler geçiriyor. Düşü- nen var mı bilemedim ama aklıma geldi işte.

        İnşallah Sting’ciğim

        Sığınmacılarındramı Sting’in albü- müne şarkı oldu. Ama hemen öyle “Sığınmacı- ları kullanıyor” gibi bir durum aklınıza gelmesin. 1990’ların başında karısı ile Amazon’daki yağmur ormanları için kurduğu The Rainforest Foundation kendisi kadar ünlü. Özellikle çocuklara sağlık fonu oluşturan onlarca yardım kurumunun destekçisi. UNICEF, Live Earth, Uluslararası Yetimler Vakfı hep onun koruması altında. Hal böyle olunca Suriyeli sığınmacılara şarkı yapmak istemesi de çok enteresan değil aslında. Konuyla ilgili bana enteresan gelen tek nokta ‘Inshallah’ isimli şarkıyı yayınlamak için daha önce Suriye’den kaçmayı başaran mülteci sanatçılardan izin almış olması. Geçen hafta yayınlanan ‘57th and 9th’ albümünde yer alan şarkı, Şili darbesinin ardından yazdığı ‘They Dance Alone’ kadar etkileyici.

        Beyler n’aptınız?

        Haber Türk'ün sağlık bakanı Ceyda Erenoğlu, pazar eki için Cinsel Sağlık ve Çift Sağlığı Uzmanı Dr. Ece Hattat İşeri ile röportaj yapmış. Röpartajda yer alan Aile Sağlığı Araştırma Derneği’nin verilerine göre her 10 kadından 9’u cinsel hayatından mutlu değilmiş. Ayrıca erkeklerde % 50-80’e varan oranlarda cinsel iktidarsızlık ve erken boşalma görülüyormuş. Son yıllarda 30 yaşındaki erkek vücudunda 80 yaşındaki erkek hormon seviyesine rastlanıyor ve bunda yaşam tarzının büyük etkisi olduğu düşünülüyormuş. Beyler artık övünmeye pek bayıldıkları cinsel hayatlarını kendi içlerinde bir mahkeme kurarak sorgulasa hiç fena olmayacak gibi. Çünkü sonuçlar gayet ciddi.

        Asmalı’ya taze kan

        Bu ara en sevdiğim klişe cümle bu: “Asmalı’ya taze kan!” Asmalımescit bitiyor haberlerine inat civarda olan biten yenilik haberlerine seviniyorum. 5’in hemen dibine açıp mekân isminde rakam rüzgârından yararlanan Yedi ve aynı sokağa açılacak olan Meksika mekânı Escobar’ın çevreye getireceği sıcaklık merak ediliyor. En çok da çevrenin elektronik müzik ihtiyacını karşılayacak olan Clique isimli kulübün haberlerini merak ettim. Magma ve Switch gibi efsanevi kulüplerden hatırlayacağınız Ateş Tezer, DJ U.F.U.K, Tangun ve Cure Shot’ın beraber yürüttükleri ilk proje olan Clique, Suriye Pasajı’nın içine açılacakmış. Sahipleri müzik insanı olunca içerideki ses sisteminin güzelliğini şimdiden hayal edebiliyorum.

        Diğer Yazılar