Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OLAY şöyle gerçekleşmiş olmalı, yapımcılar Muazzez Ersoy’u arayıp, “Siz 90’larda ortada ne kadar Türk sanat müziği şarkısı varsa albümlere doldurup sattınız, neden şimdi de Türkçe popa giriş yapmıyoruz?” demiş. Onu söyleyen bunu da söyler mantalitesiyle yapılmış bu albüm, en azından Türk popunun en önemli klasiklerinden ‘Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk’ ile açılmasaydı iyiydi. Levent Yüksel’in yorumu öyle bir kafamıza kazınmıştı ki kendi şarkısı olmasına rağmen Sezen Aksu bile söylemekte fazla inat etmemiştir. Ersoy’un sesine fazla pes kalan şarkının tüm havası sönmüş. Fakat Serdar Ortaç imzalı ‘Değmez’ ve Eda Metin Özülkü’nün sempatik şarkısı ‘Lafı mı Olur’ projeye cuk oturan, Türk popu mu, fantezi mi ayrılamayan şarkılardan. Şarkıların aranjeleri Ozan Çolakoğlu’nun elinden çıkınca Muazzez Hanım da 2016 yılıyla buluşmuş bir anda. Yurtdışında örnekleri çok olan yılbaşı albümleri gibi bakacak olursak gayet tatlı bir albüm tabii. Önümüzdeki sene “En iyi proje albümü” dalında ödüller alacağı kesin!

        Yeni parti kızlarımız

        MARKA Danışmanı Didem Pekmutlu ve F King Magazine Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Soylu’nun yeni oluşumları “herprojects”, Nişantaşı Nopa’nın salılarını ele geçirdi. Moda, basın ve eğlence hayatının tanınmış isimlerinden oluşan davetlileri eğlendiren ikili, İstanbul’un tekdüzeliğe koşan gece hayatını hareketlendirmeye hazırlanıyormuş. Ellerine bir değnek alıp tekdüzeliğe sebep olan insanları kurbağaya çevirseler ne güzel olur aslında.

        Heyecanlı Episode

        BU ara hep kötü haber alacak/verecek değiliz ya, dergi piyasasından güzel bir haber verelim. Halkın çoğunluğunun hayatını yöneten dizilerin de bir dergisi oldu artık: Episode. Dünyanın dört bir yanındaki dizilerin işleneceği dergide sadece popüler işleri değil, ağırlığı olan dizileri de görebileceğiz. İlk sayının kapağındaki Farah Zeynep Abdullah’ı çok beğendim. Günümüzün trendi doğal görünümüyle poz vermeye cesaret ettiği için kendisini kutlamak gerekiyor.

        En iyi fotoğrafçı efekti

        FLICKR’IN yayınladığı 2016 raporuna göre en çok kullanılan kamera iPhone’a aitmiş. Zaten iPhone 7’deki alan derinliği efekti ne fotoğrafçılığa merak saran kesimin kayıtsız kalması imkânsız. Bu efekt sayesinde objeleri ön plana çıkaran fotoğraflar çekebilmek mümkün. Bu da demek oluyor ki telefon fotoğraflarıyla sergiaçabileceksiniz. Günümüz şartlarıyla fotoğraf sanatına teknik bilmeden de dalabilirsiniz galiba.

        İzlenmesi gerekli

        HITCHCOCK’UN filminden bir aşinalığımız olan ‘39 Basamak’ oyununu izlerken sevinçten ağlayacaktım neredeyse. Emektar tiyatro sahnelerimizde dekorundan müziğine, repliklerden akışına kadar her şeyi kusursuz çalışılmış bir oyun izleyebildim sonunda. Bu devirde insan kıyafetler kostüm olsun, oyuncunun gerçek malıymış gibi dursun, inandırıcı olsun istiyor. Cinsellikle ilgili espirilere sessiz kalanlar oyun ilerledikçe kahkaha atmaya başladı. Engin Hepileri, Demet Evgar, Okan Yalabık ve Bülent Şakrak’ı canı gönülden tebrik ediyorum.

        Diğer Yazılar