Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEYONCE’NİN aynı mesleği paylaştığı kardeşi Solange Knowles ne zaman albüm çıkarsa aynı yorumlar havada uçuşuyor: “Bir Beyonce değil!” Günümüz popüler yargılarıyla albümü dinlediğiniz zaman sizi havalara uçuran hitlerle karşılaşmayınca insan bozuluyor haliyle. Ama Solange’ın olayı bu, cool olmak! Beyonce gibi seks makinesi edasına bürünmek ona göre değil. Görseli ne kadar sade olursa müziği o kadar iyiye gidiyor. Geride durmayı, ağır takılmayı seviyor. O kadar ki eniştesi Jay Z’ye meşhur asansör dayağını atmadan önce bu kadar tanınmıyordu mesela. Şimdi ise yayınladığı ‘A Seat at the Table’ isimli albümüyle gündemimizde. Sırf gündemimizde değil tabii, benim CD çalarım bu ara kendisine rezervelendi. Albümdeki ‘Cranes in The Sky’ ile 8 yıldır uğraştığını söylediğinde şaşırmıyorsunuz mesela. Bunca yıl kadınlık adına çektiği acıları albümüne politik tampon olarak kullanmış. Albümün gidişatına göre bir 70’lere gidiyor, bir günümüze geliyorsunuz. Müziğin popüler kısmından uzak, zamansız tarafıyla daha çok ilgilenen bir albüm. Hem siyahi olmayı hem de kadın olmayı kutsayan şarkıların albümü olmuş. Beyonce ne kadar seksiyse Solange o kadar güçlü!

        Cenk Eren tam gaz

        CENK Eren’in ‘Repertuvar / Ferdi Özbeğen Şarkıları’ isimli albümünü dinlerken aklıma ilk gelen Ferdi Bey’i ne kadar özlediğim oldu. Son yıllarına kadar sahne aldığı LaresPark Hotel’deki programına bayıla bayıla gider, hasret giderirdik. Bu albümde hissediliyor ki Cenk Eren bayrağı Ferdi Özbeğen’in elinden almış, gururla taşıyor. Sahnede Cenk Eren’i izleyip etkilenmemek mümkün değil ya, işte bu albüme de o büyülü sahne anları taşınmış sanki. ‘O Günler’, ‘Dilek Taşı’ ve ‘Büklüm Büklüm’ bayıldığım yorumlardan oldu. Albümü dinlemeyi bitirince canlı versiyonunu da dinlemek isteyeceksiniz. Cen Eren’in My Cabaret şovlarından birini yakalamak lazım.

        ‘Pınar Altuğ geldi mi?’

        ÖNCEKİ hafta sonu Elle Dergisi’nin düzenlediği Winter Weekend için Palandöken’deydik. Dergi, hem yaz hem kış versiyonlarını yaptığı hafta sonu organizasyonlarında oyuncuları, modelleri bir hafta sonunda bir araya getirip eğlendiriyor. Çekimlerden, işlerden tatile fırsat bulamayan ünlü kısmı için harika bir mola zamanı anlayacağınız. Bu sefer de birçok ünlünün katıldığı ekip Erzurum’a ayak basınca yerel halkın ilgisi de büyük oldu tabii. Hatta arkadaşlarımız şehirde dolaşırken Elle Weekend için geldikleri anlaşılınca soru yağmuruna tutulmuş. Herkesin ortak merakı ise ‘Pınar Altuğ geldi mi?’ noktasında buluşmuş! Eşi Yağmur ve hatta kızları Su ile birlikte durmadan pistlerin tozunu atınca böyle oluyor işte.

        Cihangir’in Hazine’si

        BU ara herkesin ortaklaşa anlaşmış gibi bahsettiği bir yer Hazine! Biri canlı müzik eğlencesini anlatıyor, bir diğeri suşilerini övüyor; derken kayıtsız kalamadım. Suşiler on numara hakikaten. Gittiğim gece şıklık yarışındaki hanımlar rahat rahat eğleniyordu. Biliyorsunuz böyle kıstaslar artık bir mekân için çok önemli. Yedi gece canlı müzik de bir başka olay. 8 Ocak’a kadar hafta sonları yer bulmak imkânsızmış, ileteyim.

        Diğer Yazılar