Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRKİYE’NİN efsane modelleriyle röportaj yapılmış, hafta sonu gözüme çarpanlardan biriydi.. Bir dönemin rüya kadınları Deniz Pulaş, Begüm Özbek, Sema Şimşek, Ceylan Saner ve bence en iyileri Sabahat Doğanyılmaz, Sibel Arna’ya konuşmuş. Hâlâ arkadaş olmalarına ve hâlâ aynı kareye girebiliyor olmalarına takıldım aslında. Dostlukları baki kalmış, birbirleriyle uyumlular. Sonra ne oldu, birbirlerine savaş açan modeler dönemi mi geldi ne oldu? Toplu halde çekilebilecek sayıda modelimiz bile yok ortada. Bu efsane beşliden sonraki dönem ortalığın tozunu attıran Deniz Akkaya şimdilerde televizyon yorumcusu mesela. Geçen hafta kendinden sonraki nesle ait en (tek) başarılı isme laf atıyor ve Özge Ulusoy’un, Raşit Bağzıbağlı’nın defilesinin tanıtımı için gelinlik giymesini eleştiriyordu. Özge ile arasındaki yaş farkına rağmen “Bizler artık gelinlik giymemeliyiz” diye bir kural attı ortaya. İşi bir zamanlar mankenlik olan biri, işi şu an mankenlik olan birine neden “Onu giy bunu giyme” der ki? 20 yaşında manken mi var bizim bilmediğimiz? Hatta bu kadar ünlü başka bir manken var mı çekimlerde kullanılsın? O programı izlerken Deniz de Seren de Sindrella’nın üvey kız kardeşleri gibi geldi gözüme doğrusu. Kadının kadına ettiğine akıl sır erdirmek mümkün değil. Öyle bir gerilim ki araya girenleri bile yakar.

        Yeni dizi

        NETFLIX şimdi de BBC America’nın ‘Dirk Gently’s Holistic Detective Agency’ isimli dizisinin yapımcılığını üstlenmiş. Hafta sonu bir solukta izlediğim kara komedi-gerilim türündeki dizinin başrolünde Elijah Wood var. Aynı adlı kitaptan uyarlanan dizi, bir dedektifin doğa üstü olayları incelemesiyle alakalı. Tatlı bir ‘Doktor Who’ esintisi olan yapım, ‘Otostopçunun Galaksi Rehberi’ isimli kitabın yazarı Douglas Adams’ın yeni projesi, uyandırayım.

        Yeni sahne

        BU ara ülkede olup bitenlere karşı ruh halimi koruyabilmek için bol bol tiyatro oyunu izliyorum. Allah’tan sinemalara gelen filmler de çok iyi, gidip dünyayla bağınızı bir süreliğine kesebiliyorsunuz. Ama tiyatrodaki gerçeklik, oyun bitiminde bile sizi etkilemeye devam ediyor tabii, etkisi uzun sürüyor. Bu yüzden Maslak’taki yeni sahnemiz Massk Sahne’yi duyunca hemen deneyimlemek istedim. Geçen seneden beri bir türlü yakalayamadığım Defne Halman ve Engin Hepileri’nin oynadığı ‘Katil Joe’yu orada buldum. Mashattan’ın içine kurulan Massk Sahne’nin girişinde Jupiter adında tatlı bir restoran da var. Huzurlu bir gün geçirmek için oyun günlerini mekânın sitesinden takip edip, restoranda yer ayırabilirsiniz.

        Yılın en iyi albümleri

        KÖTÜ hatırlayacağımız 2016’nın bitmesi için dua ettiğimiz şu günlerde, yılın en iyilerine dair listeler açıklanmakta. Ülkemiz için hazırladığım kişisel listemi ben de yayınlayacağım ama öncesinde Billboard’ın listesine göz atmakta yarar var. Listenin tepesinde Beyonce’nin ‘Lemonade’i yer alıyor. Beyonce’nin cool kardeşi Solange listenin 7 numarasına kurulmuş ki bu büyük bir başarı. Müziğin skandalsever çocuğu Kanye West 2 numaradayken en çok dinlenenlerden The Weeknd 21 numarayı kapabilmiş. Lady Gaga ise anca 32’de. Listedeki kişisel favorim ise 33 numaradaki Blood Orange’ın ‘Freetown Sound’ isimli albümü ve 19 numaradaki Gallant’ın ‘Ology’si.

        Diğer Yazılar