Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYILDIĞIM dergi GZone’un Sony Music ile işbirliği içinde yaptığı Gzone Rainbow Anthems’ın ikinci bölümü, geçtiğimiz hafta piyasaya sürüldü. Albümde eski-yeni gökkuşağı marşlarının bir araya getirilmesi olayın eğlence boyutunu artırmış. Mahmut Orhan’ın ‘Sofi Tucker Drinkee’ remiksi, Era Istrefi’nin ‘Bonbon’u ve Sia’nın ‘The Greatest’i özellikle yılbaşı üzeri yapılacak bir kutlamaya fon müziği olabilecek cinsten. Albümün asıl özelliği ise Bülent Ersoy hiti ‘Maazallah’ın Atiye tarafından yeninden yorumlanmış olması. Catwork’a ait yeni düzenlemenin profesyonel olarak yeni ufuk açması çok hoşuma gitti. Doğrusu Atiye ‘Maazallah’ı yeniden yorumlama yoluna girmeden, esere sıfır bir şarkı gibi davranmış. Bülent Ersoy’un söylediği şarkı ile Atiye’ninki benzer bile değil. Şarkıyı yeniden yaratmış olmaları müzik adına sevindirici. ‘Maazallah’ın bir bölümünde vokali duyulan Can Kızıltuğ ise klipte çok az görünse de patlamaya hazır bir bomba gibi adeta. Atiye ile alıştırma turuna giren genç vokalin solo çalışmasını da merak ediyorum. Can’ın hem görsel hem işitsel olarak Türk popuna katacaklarını merak ediyorum.

        Makyajsız albüm

        ALICIA Keys yeni albümünü çıkarmadan önce imajını belirledi, her yerde makyajsız geziyor! Klip ve albüm kapağı çekimlerindeki sade hali gayet güzel bir şekilde pazarlanıyor tabii. Her şey normal de jüri üyeliğini yaptığı ‘The Voice’ programında yanına oturan aşırı makyajlı Miley Cyrus’un yanında bir sırıtıyor tabii. Yeni albümü ‘Here’ da sadelikten nasibini almış, gücünü akorlardan ve politik söylemlerden alıyor. Piyanosu başında şarkılarını söylerken kilise vokalinin dozunu biraz daha artırmış. R&B divalarından biri olduğunun altını çizdiği albümde ‘She Don’t Really Care 1 Luv’ ve A$AP Rocky ile düetlediği ‘Blended Family (What You Do For Love)’ uzun süre dinlenecek hitlerden. Keys’in yaptığı güzel müzik bir kenara, bize doğal güzelliği hatırlatması iyi oldu.

        Bu kaçıncı Star Wars?

        ‘STAR Wars’un yeni bölümünü izlemek için sinemaya gittiğimizde aklımızda tek bir soru vardı; peki bu bölüm üçlemelerin neresinde? Allah’tan gittiğimiz davet Vodafone’un düzenlediği en uzun gece etkinliğiydi ve filmin başında ‘Rouge One’ın üçlemelerin neresinde olduğunu anlatan bir kısa video izledik. Didem Soydan ve Umut Eker’in ev sahipliğinde gerçekleşen gecede hayatında hiç ‘Star Wars’ filmi izlemeyenlerle tanışıp onlara uzaylı muamelesi yaptım. ‘Rogue One’ önceki filmlerin derinliğini aramadan eğlenmeniz için tasarlanmış sanki. Geçen sene J. J. Abrams yeni nesle uyarlanmış bir ‘Star Wars’ izletse de ‘Rouge One’ın yönetmeni Gareth Edward bize 80’lerdeki heyecanı sunmayı başarmış. Uzun süredir izlemediğimiz şekilde güçlü geçen kara savaşı sahneleri ve kısa da olsa etkileyici bir şekilde filme katılan Darth Wader, yapımı bir alev topu haline dönüştürmüş. Bambaşka karakterlerle bambaşka bir ‘Star Wars’ filmi izlemek iyi geldi doğrusu.

        Şaka şaka

        CEYHUN Yılmaz, Mesut Yar’ın programında yaptığı ilkokul öğrencisi seviyesindeki espriyle Müjde Uzman’ı zor duruma sokmuş, uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti. Olayın sonucunda Müjde Hanım, Ceyhun Yılmaz’a ‘3 kuruşluk’ dava açıyor ve kazanıyor. Ne oldu şimdi sonuç olarak, Ceyhun Yılmaz yaptığından utandı ve esprisinin aslında espri olmadığını anladı mı? Hiç sanmıyorum, kendisinin mantığını ve espri anlayışını 3 kuruşluk bir dava değiştiremez. Bu tip konularda ibret olsun diye iz bırakıcı bir miktar ortaya koymak gerekiyor bence. Bu mantalite “Aça aça 3 kuruşluk dava açtılar zaten” diye dalga geçmeye imkân verebilir. Dava miktarını yüksek tutarak kendisinin başlı başına bir şaka olduğu iyice açıklamak gerekiyordu aslında.

        Diğer Yazılar