Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU ülkede kadın olmak zaten zor, kadın komedyen olmak ise en zoru galiba. Hele ki konuşmalarında biraz argo olan, biraz sesi gür çıkan bir kadınsanız yanlış anlaşılmanız pek muhtemel. Ünlü radyocu Yasemin Şefik’in ‘Beni Bilirsin, Arkandan Konuşmam’ isimli stand up gösterisini izlerken bunlar geçti aklımdan. Yasemin sahnede esprilerini biraz belden aşağıya çekecek olunca seyircilerden hemen bir kızarma, kafasını öne eğme, “Aaaa” nidaları yükselmeye başlıyor... Bunu yapan seyircilere bakıyorum, yaşını başını almış, yüzünün kızarması için bir neden bulunması zor konuklar. Ama oluyor... Sahnede bir erkek olsa ve aynı tarz espriler yapsa katıla katıla güleceğiz ama kadın yapınca bir utanma hali. Hani seyirciler arasındaki kadınların sahnedeki kadını desteklemesi beklenirken ben şok tabii! Kendini bu şekilde ilkokul dönemine döndüren bir sürü hanım seyircinin aksine ben aşırı eğlendim Yasemin Şefik’le. Gündelik hayatımızın vazgeçilmezi olan sorunlarla bir güzel dalgasını geçti. Cesaret isteyen konulara girerek daha güçlü alkışlamamıza sebep oldu. Stand up yaptığı BKM Mutfak tam da bu tür gösteriler için düzenlenmiş olduğundan daha bir sevdim gösteriyi. Bir yandan garsonların servis yaptığı, bir yandan sahnedeki Yasemin’in esprileri patlattığı güzel bir gece geçirdik. Kadın elinden gülmek de bir başka oluyormuş doğrusu. Yasemin Şefik, İstanbul Komedi Festivali ile başladığı stand up macerasına ayda bir oyunla BKM Mutfak’ta devam edecekmiş; bir tanesini yakalamanız şart. Henüz yolun başında olduğu için sahip olduğu doğal heyecan gösteriye samimiyet katıyor. Gülmek için fırsat çıktı mı çekinmeyip değerlendireceksin.

        Pırasalı mantı mı?

        TÜRKİYE’NİN yaratıcı ve yenilikçi şeflerinden Hazer Amani, Kitchenette’in mönüsüne el atmış. Bu ara en pahalı restoranlarda bile göze çarpan ‘ev stili’ yemekleri kendi kalitesiyle birleştirip ortaya sunmuş. Özellikle kahvaltı için mekânı seçenler oldukça mutlu olacak çünkü mönünün değişen özel kahvaltı ve paylaşımlık bölümü hayli leziz. İskandinav kahvaltısını mönüye eklemeleri güzel olmuş. Benim gibi vejetaryenlerin sevineceği pırasalı ya da ıspanaklı çıtır mantı ise beni mest etti. Ülkemiz kıymalı mantı konusunda bir cennet olsa da et yemeyenleri pek düşünen yok. Hazer Amani, mönüye yeni kattığı taco’ların bile ızgara sebze ve peynirli çeşidini hazırlayarak bir anda favori şefim oldu.

        Talihsiz Serüvenler

        2004 yılında Jim Carrey’nin başrolünü oynadığı filmde karşımıza gelen ‘Lemon Snicket’ karakteri Kont Olaf, bu kez dizi formatında karşımıza çıktı. 2004’te çocuk olup ‘Talihsiz Serüvenler Dizisi’ filmini izleyenleri çok mutlu edeceğine emin olduğum Netflix dizisinde Kont Olaf’ı Neil Patrick Harris canlandırıyor. ‘How I Met your Mother’ dizisinin kuşkusuz en sevilen karakteri Barney’ye can veren Harris, bu sefer de Kont Olaf rolünü uçurmuş. Dizinin iyice kara komediye çevrilen senaryosu sağlam kahkahalar patlatmanıza neden oluyor. Tabii orijinal serinin çocuklar için bir hikâye olduğunu, masalsı anlatımın sizi çocukluğunuza geri götürebilme olasılığını da hatırlatmam lazım. İçinizdeki çocuk J.K. Rowling eserlerinde eğleniyorsa bu diziyi kaçırmayın.

        Diğer Yazılar