Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘KUSURSUZ’, ‘Rakipsiz’, ‘Zirve’ gibi yumruğunu masaya vuran Demet Akalın albümleri ve ‘Kraliçe’, ‘Mükemmel’, ‘Hepsi Hit’ gibi iddialı Hande Yener albüm isimlerinden sonra konvoya ‘Şampiyon’ adını verdiği çalışmasıyla Hadise de katıldı. Tarkan’ın albüm çıkardığı dönemde albüm yayınlayanlar için cesur yakıştırması yapılıyorsa, albümdeki şarkılara yüzünden “Hadise deli cesaretine sahip” diyebiliriz. İlk şarkı ‘Farkımız Var’, Emrah Karaduman’ın Aleyna Tilki’ye vereceği bir şarkıymış da son anda Hadise kapmış gibi duruyor. ‘Cevapsız Çınlama’nın aynı matematikte yapılan kuzeni sanki. “Ne gerek var ki bu kadar kibire / Kaybediyorsun bak habire” sözlerini çok anlamlı bulduğum Zeki Güner imzalı ‘Telefon Rehberi’ ve bir versiyonu Mahmut Orhan tarafından mikslenen ‘Sıfır Tolerans’, Hadise’nin “Yabancı şarkılar gibi kaliteli” diyerek sevinecek hayranları için planlanmış. Bu kadar hit şarkının yayınlandığı bir dönemde ‘Şampiyon’la şansını deneme konusuna pek girmiyorum. Aranjesinde bir karışıklık olmuş gibi duran şarkının, yıldız savaşlarının yaşandığı listelerde pek şansı yok. Şarkının klibinde kullanılan ve olduğundan da kilolu görünmesini sağlayan pilili etek ve bomber ceket konusunda Hadise’yi bir kişinin bile uyarmamış olması ise gerçekten çok tuhaf. Sosyal medyadan yayınladığı teşekkür mesajında “Meleklerim ağlıyorum şu an, aylardır çalıştık ve çıktı...” yazılı bir notta kendini ele vermiş ama hatırlatmasını bir kez de ben yapayım, iyi bir albüm için aylarca çalışmak yetmiyor. Biraz daha uzun süreye ve daha fazla emeğe ihtiyaç var sanki.

        Ayrılık sendromuna erkeksi bakış

        HAFTA sonu okumalarım arasında The Guardian’da rastladım, ayrılık sonrası sendromu yaşayan sadece kadınlar değilmiş, erkekler de bu konuda müthiş bir değişim içindeymiş. Yani ayrılık durumunda his olarak erkekler de aynı çöküşü yaşıyor elbette ama kadınlar gibi saç rengini değiştirip rahatlama gibi bir durumları hiç olmamıştı. The Guardian, Brad Pitt’in GQ Style kapağını süsleyen şiş gözlü, çember sakallı, Hawaii desenli gömlekli fotoğrafları üzerinden ayrılık sendromu yaşayan erkeklerin çözümlemesine gitmiş. Erkeklerin yazlık kıyafetlerinde kullandıkları pastel tonlar, Hawaii desenleri aslında “Bakın ayrılık sonrası yepyeni bir ben” demenin bir şekliymiş. Sezen dinleyip gözyaşları içinde ağlayarak deşarj olamayan erkeğin kendini ifade etme şekline oldukça şaşırdım. Dağ gibi Brad Pitt’in bu kadar bitkin bir halde olması da diğer şaşırtıcı konu. Hadi Brad Pitt ne giyse olur da, bazılarına “Böyle giyineceğine git başka birini bul kendine” demek gerekiyor galiba.

        En şık spor karşılaşması

        GEÇTİĞİMİZ haftalarda Pitti Uomo’yu dolduran modaseverler aynı zamanda şık bir spor karşılaşmasına tanık oldu. Ayaklarına giydikleri birbirinden şık Louboutin ayakkabılarla bisiklet polosu yapan dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sporcular, 92’nci Pitti Uomo etkinliği için hazırlanan günlük turnuvada müthiş bir mücadele ortaya koydu. Resmen tanınmasa da sert zeminde düzenlenen Bisiklet Polosu turnuvalarına dünya çapında 450’den fazla kulüp ve beş bini aşkın oyuncu katılıyormuş. Bisiklet kullanacak yolumuz bile pek yok ama birilerinin hoşuna gider de İstanbul’da böyle bir proje yapılırsa tadından yenmez.

        Diğer Yazılar