Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eski yazlar gibi hit şarkısı bol bir sene geçiriyoruz. Her ne kadar şu sıralar sessiz olsa da ‘Olay’la bu seneki hit savaşını başlatan Ayşe Hatun Önal, yeni bir versiyonunu yaptırdığı ‘Beyaz Atletli’ şarkısı ile yeniden ön sıralara gelecek. Sezen Aksu, Kıvanch K’ya Latin remiksleri yaptırarak yaz boyu kendimizi Ferzan Özpetek filminde hissetmemize yardımcı olacak sanırım. Ayrıca temmuz sonuna doğru kavuşacağımız ‘Canımsın’ ve ‘Manifesto’ya gelecek dans versiyonlarını da aşırı merak ediyorum doğrusu. Tarkan listelerin zirvesine ambargo koymuş durumda. Üstelik ilk şarkı ‘Yolla’yla değil sadece, ‘Beni Çok Sev’ duygusallığıyla ve albümün belki de en Tarkan şarkısı ‘Çay-Simit’ hep yukarılarda. Yaşar Gaga’nın ‘Alakasız Şarkılar’ isimli albümündeki ‘Ceylan’ da liste başını sürekli zorluyor üstelik. Dönemin bir başka savaşçısı Hande Yener çok sağlam şarkılarla güçlendirdiği elini polemik eğlencesiyle baltalamazsa yazın kazananlarından olacak. ‘Misafir’, ‘Sana Bir Şey Olmaz’, ‘Şükür’ gibi özlenen, ‘Apayrı’ dönemindeki gibi şarkılarla dolu bir albümü var. Liste savaşına ‘Çok Çok’ isimli teklisiyle katılan Edis, Mustafa Nurdoğdu’nun aşırı cool bir şekilde görüntülediği klibiyle gündemde. Emin adımlarla çıktığı basamaklarda güzelce eğleniyor Edis ve şarkısı da çok güçlü. Listelerde kıyamet koparken Demet Akalın tabii ki evde oturup kendi kendine kuduramayacağı için sırtını Ozan Doğulu’ya dayamış, ‘Kulüp’ isimli şarkıyla keyfi yerinde. Yaz gecelerinin en kilit noktasında devreye girerek zaten tepelerde olan ahaliyi eğlendirmesi kesin. Yazın galibi kim olacak sorusuna Tarkan’ı liste dışında tutup yeniden bakmak lazım galiba.

        Geri dönüşümlü demolar

        Demolara, yani siz şarkıları evinizde dinleyene kadar hazırlanan taslak kayıtlara ulaşmak her zaman heyecanlı olmuştur. Ama bir albümle birçok demoya birden ulaşabileceğimizi hiç düşünmemiştim açıkçası. Yaşar Gaga’nın ‘Alakasız Şarkılar’ albümündeki bir CD’nin ‘En Samimisinden Alakasız Şarkılar’ olduğunu görünce mutlu oldum. Cidden de demo şarkılar CD’si son dönemde rastladığım en samimi işlerden. Daha önce Tarkan’ın Enbe Orkestrası ile düetlendiği ve sanırım bu yüzden insanlara ulaşmayan ‘Her Şeye Rağmen’ bu sefer Sertab Erener’in sesinden çok daha vurucu. Onurr’un ‘Janti’ versiyonu ise şarkının orijinalinden katbekat etkileyici olmuş. Soner Sarıkabadayı’dan ‘Bu Böyle’yi dinlemek ve Suzan Kardeş’i ‘Özgürce Yaşa’da türkü haricinde bir formda görmek mutlu edici. Hitlerin sıralandığı ilk CD’nin ardından bu demo kayıtlar o kadar iyi geldi ki Yaşar Gaga’ya ne kadar teşekkür etsek az.

        Süpersonik orkestra

        Yazın olmazsa olmazları akşamüstü partileri İskender Paydaş ve Orkestrası sayesinde başka bir anlam kazandı. Kendisini izlemeye gidiyor ve canlı müzikle karşılaşıyorsunuz. İletişimi sadece kendi üzerinden yapıldığı için olayı DJ performansı olarak algılanıyor açıkçası. Ama gidince gördüm ki İskender Paydaş ve cayır cayır bir orkestra huzurlarınızda! Son dönemde ‘Ben Ölürsem’ isimli şarkısı ile gündemde olan Ozan Ünlü solistliğinde başlayan gösteride eski disko şarkıları ve günü- müz popüler müziği havada uçuyordu. Ozan Ünlü’nün Daft Punk ve Mirkelam cover’ları inanılmaz iyiydi doğrusu. Şebnem Keskin de ne kadar iyi vokalmiş meğer, hepsini aynı gösteride tanımış oldum. Akşamüstü DJ performansları bazen yetersiz geliyor, hakikaten iyi müzik dinleyip enfes bir mekânda eğlenmek istiyorsanız grup her cumartesi Bodrum Bella Sombra’da sahnede.

        Diğer Yazılar