Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “ARTIK Türkçe pop dinleyemiyorum, hepsi aynı tarz yapıyor” cümleleri artık eskidi, önümüzdeki sezon “Yabancı pop dinleyemiyorum, hepsi aynı” gibi cümleler kurmaya hazır olun. Madonna’nın popüler hayata sunduğu ‘güçlü ama seksi kadın imajı’ o kadar yükseklere tırmandı ki, liste başı olan bütün kadınlar birbirine benzedi. Saçlar sarardı, rujlar daha bir kızardı derken karşımıza prototip şeklinde kadınlar çıktı. Ne yazık ki artık şarkıları da aynı kulvarda. Tropical house, deep house, electro pop karması gibi tarzlar eşliğinde dans müziği yükseliş dönemindeyken, kliplerde hepsi zengin, güçlü, baştan aşağı tasarım giyen kadınlar oldu çıktı.

        Mesela Katy Perry, ‘Swish Swish’te kendisine hiç de yakışmayan kısa saçlarıyla turunu atmaya devam ediyor. Seksi olamıyorum bari komik olayım kafasına daldığı klibi yine özenilmiş, yine güzel fakat şarkıyı biraz itelemek gerekiyor sanki. Başına gelen onca olumsuz hikâyeyi fırsata çeviren Taylor Swift, ‘Look What You Made Do’da ‘güçlü piliç’ pozlarıyla ortalıkta. Pink, ‘What About Us’la biraz daha toplumsal olmayı denemiş ama sonuç yine aynı. Şarkı kavga-gürültü geçen ilişkiler ya da eşitlik adına güzel sorular soruyor ama sizi alıp bir yere götürmüyor, anda bırakıyor. 1-2 dans ettiriyor hepsi bu.

        MODEL VÜCUDU KAZANIYOR HERHALDE

        Miley Cyrus ise bu sefer Lady Gaga’nınkine benzer bir hamleyle, ‘ben oldum artık’ imajına bürünüp rock, ilk göz ağrısı folk ve dans müziğini birleştireren ‘Younger Now’ı piyasaya sürdü. Koca Miley’nin 17 Ağustos’ta yayınlanan klibi 30 milyonda. 1 gün önce yayınlanan Pink, 27 milyonda kalmış kaç haftadır. (Hal böyleyken “2 haftada 50 milyon olduk” diye böğürenlere hâlâ inanıyorsanız onu bilemem tabii.)

        Liste sıralamasındaysa, tık olayını bir kenara bırakıp adam gibi Billboard Hot 100 listesini baz alacak olursak 1 numaraya Taylor Swift kurulmuş. Valla şarkısında bir numara yok da dünyanın her yerinde model vücudu olan kazanıyor herhalde.

        Dünya âlem ucuz müzik seviyor, elden ne gelir.

        AŞK SENİ BULUR (MU?)

        Düşününce 40 yaşında, yalnız ve 14 Şubat’ta doğan bir kadın olmak ağır olmalı diyebilirsiniz ama bu durumu deneyim ve bilgiyle keyifli bir yolculuğa çevirenler de var.

        Gazeteci Demet Cengiz’in yalnızlığı kafaya takmış kadınlar için yazdığı ‘Aşk Seni Bulur’ adlı kitabı 35’inden sonra hayata yeniden başlayabilmek için ipuçları içeriyor. Vakit harcamamanız gereken erkekleri sıralamış Demet Cengiz; çok yakışıklı erkekle olmazmış! Adam kendini sevmekten seni sevmeye vakit bulamazmış çünkü. Aynı nedenden dolayı çok selfie çekenle de olmazmış. “WhatsApp’ta son görünme zamanı kapalı adamla olmaz” gibi enteresan bir şekilde ilerliyor kitap.

        Listeyi gördükten sonra Demet’e sordum, “E kimle olacak o zaman? Modern kadın yalnızlığa mı alışmalı?” diye. Yazar bana “Modern kadının işi zor. Çünkü erkeklerin çok ilerisinde. Kitap okurlarından anladığım bu ülkede ciddi bir erkek problemi var. Kadınlar mutsuz. Kesin bilgi” şeklinde cevap verdi. Beyler bir problem var, söylemiş olayım!

        Diğer Yazılar