Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL hakkında kötü haberler okumaktan fenalık geçirenlerdenim. ‘Orası kapandı’, ‘Burası bitti’ diye diye İstanbul’da yaşayanların moralini timsahlarla aynı seviyeye getirdik maşallah. Fakat yeni sezon umutla başladı gibi gözüküyor. Hafta başı Mercedes Benz Fashion Week Istanbul için başlangıç düdüğü çalındı mesela. Zorlu PSM’nin girişinde yapılan bir kokteylde modaseverler bir araya geldi. Bu sene 10’uncu sezonunu kutlayan MBFWI en görkemli başlangıcını yaptı diyebiliriz. Hiçbir açılış partisini bu kadar kalabalık görmemiştim. Galatasaray’daki Yapı Kredi Kitabevi’nin açılması da Beyoğlu’na nefes aldırdı. Eskiden gece kulüpleri, barlar heyecan yaratırken bu sefer kitabevinin ilgi görmesi harika geldi doğrusu. Çarşamba akşamı açılışı yapılan Contemporary Istanbul da sanatseverleri bir araya toplayarak İstanbul gece hayatını renklendirdi. Cuma gecesi yapılacak olan IKSV Bienal partisi ile heyecan kat sayısı artacak. Umudumuzu yeşerten herkese teşekkürler doğrusu.

        ************

        Tık sayısı vs alın teri

        SALI akşamı tüm gözler California’daki Apple Center’daydı. Tim Cook bu sefer hangi sürprizle gelecek derken ortaya iPhone X çıkıverdi. Amerika’da 999 dolara satışa sunulacak telefonun bizdeki akıbetinin ne olacağına dair konuşmalar çarşamba sabahına kadar sürerken, tanıtımdan benim gözüme takılan ise bambaşkaydı. Telefonun Türkiye tanıtımlarında albüm kapağı kullanılan isim ne ‘En çok benim klibim tıklanıyor’ diye övünenlerden biri, ne de ‘Radyolarda en çok benim şarkılarım çalınıyor’ diyenlerden. Koca Apple’ın Türkiye tanıtımında seçtiği isim alternative müzik grubu The Away Days. Grup gerçekten başarılı bir sürü isim gibi yurtdışında ülkemizden daha çok tanınıyor. Zaten grup üyeleri ülkelerinde kendilerini deplasmanda hissettiklerinden bu ismi seçmişti.

        ************

        Broadway’den İstanbul’a

        2006 yılında ilki gerçekleştirildiğinde büyük sükse yaratan ‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’ projesi, 11 yıl aradan sonra Harbiye Açıkhava’ya dönüyor. Duayen tiyatrocu Haldun Dormen’in hazırladığı projenin 10 Ekim’deki konuğu ise Perran Kutman. Hani Perran Hanım’ı o kadar özledim ki, onu müzikal sahnesinde izleyecek olmak çok heyecanlı. Aslında bu sayede Edis’i ilk kez müzikal sahnesinde görecek olmak da, Emre Altuğ, Gökçe Bahadır ve Irmak Ünal’ı izleyecek olmak da heyecan verici. Planlarınızı ona göre yapın.

        ************

        Güzel haber

        BÜLENT Ersoy, Tarkan’dan şarkı almış, yakında single olarak çıkarıyormuş. İyi güzel, hatta ne mutlu. Şimdi Bülent Hanım bu eseri tek şarkı olarak piyasaya süreceğine, eski 45’liklerdeki ikinci şarkı misali bir de güzel TSM eseri eklese güzel olmaz mı? Yeni nesil TSM’den habersiz büyüyor diyoruz ama Bülent Ersoy ve Tarkan gibi isimler işin içindeyken, manevi bir hizmet de verilebilir sanki.

        Diğer Yazılar