Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TATİL için Yunan adalarını seçenler oradaki Türklerin fazlalığından bahsedince ben de ülkenin güney batısındaki Costa Navarino’yu keşfe çıktım. Atina’ya uçakla gidip kiraladığınız otomobille yaklaşık 3 saat içinde vardığınız bu bölge, öncelikle hava değişimiyle sizi hipnotize ediyor. Asırlık zeytin ağaçları, 270 farklı türün kayıtlı olduğu kuş gölü Gialova derken gerçekten de mistizmi soluduğunuz bir bölgedesiniz. Neredeyse bin yaşındaki zeytin ağacının altında felsefe profesörü Dr. Eleni Volonaki’nin felsefik sohbetiyle başlayan ve ünlü düşünürler Aristotales ve Sokrates’le yakınlaşmayı hedefleyen ‘Filozof Yürüyüşleri’, bölgenin en önemli aktivitelerinden.

        COSTA NAVARİNO DENİNCE

        Yunanistan’a gelmişiz uzo keyfi yapalım derseniz Souvlakerie’nin mezeleri inanılmaz. İtalyan mutfağında Da Luigi’nin performansı bir hayli şaşırttı. Deniz ürünü konusunda oldukça zengin bir mönü sunan Armyra’nın, ünlü şef Yorgos Papaioannou’nun hazırladığı reçetelerle size bir hayli mutlu edeceğine eminim.

        ASİMİLE OLMAK!

        COSTA Navarino dönüşü şehirde Panathinaikos ve Fenerbahçe’nin maçı olduğunu görünce milliyetçi duygularım kabardı ve Türk takımına desteğe koştum. Fakat maçı evden izlesem daha çok yararım olabilirdi. Bir kere ilk şoku salonda Fenerbahçe tribünü olmamasını fark edince yaşadım. Gladyatör görünümlü Yunan taraftarı arasında Melli’nin attığı sayılara, Datome’nin kurduğu baskıya olan sevincimi içime ata ata sahadan ayrıldım. Bir dahaki sefere birleşip mi gitsek?

        FİRST LADY İLE GÖZ GÖZE

        ATİNA’DAYKEN gazetelerdeki flaş haber iki konser için şehre uğrayan Carla Bruni ve eşi Nicolas Sarkozy’ydi. Gelmiş geçmiş en güzel first lady’lerden Carla Bruni, ‘French Touch’ albümünün tanıtım turnesi kapsamında American Express sponsorluğunda konser vermek üzere 13 Aralık’ta İstanbul’a gelecek.

        Sahneye çıkacak olan bir first lady olunca bilet satışlarında da ilk kez uygulanan bir yöntem devreye giriyor. Platinium kategorisindeki biletlerin satışı internetten yapılmıyor. Sadece 57 koltuğun bulunduğu, sahneye bir metre uzaklıktaki koltuklar için organizasyon firmasını aramak gerekiyormuş. İş dünyasında 1350 TL’lik biletleri alıp ‘Zorlu PSM’de Carla’ya göz göze gelmeliyim’ kavgasının verilmeye başlandığını söylememe gerek yok sanırım.

        Diğer Yazılar