Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HERKESİN “Kalben diye bir kız çıkmış, dinledin mi?” dediği günlerde ortaya düşen İbrahim Tatlıses cover’ı ‘Haydi Söyle’ genç şarkıcıyı tüm ülkeye tanıtmaya yetmişti. İnternette rastladığım yeni ‘Haydi Söyle’ cover’ı ise Jabbar imzalı gibi duruyor. Eski kayıttı da yeni piyasaya mı düştü bilmiyorum ama zaten çok iyi bir yolda olan müzisyenin, Kalben taktiği kullanıyor olması tuhaf geldi bana. Başka İbo şarkısı mı kalmadı yahu?

        **********

        HADİ DANS FUNDA!

        SON dönemde çıkan videolar arasında beni en çok şaşırtanı Funda Arar’ın ‘Aşk Olsun’ isimli şarkısı oldu. Tarz değiştirme konusunda pek ketum olan şarkıcılarımıza alıştığım için Funda’nın dans müziği sularında gezdiği şarkısı ‘Aşk Olsun’ iyi geldi. Sürekli naif hallerini tanıdığımız şarkıcının bir başka yönünü sergilemesi fevkalade. Tabii ki bu durumda Eflatun’un her şeyiyle hazırladığı o güzel şarkının büyük rolü var. Arar’dan dansçılarla sahneye çıkma atağı da gelir mi dersiniz?

        ***********

        YANA DÖNE

        BULUNDUĞU kabın şeklini alan ünlülerimiz kervanına şimdi de Yaşar Alptekin katıldı. “Yeterince ilgi çektim sanırım” dedikten sonra sakalı kesip sarığı attı ve tekrar modern görüntüsüyle aramızda.

        Yeniden eski günlerine dönme amacında olan Alptekin, keşke daha önce bu tip denemelerde bulunan Tuğçe Kazaz, Niran Ünsal gibi isimlerin akıbetine baksaydı. Yanar döner sevmeyen bir millet olduğumuzu bilmesi gerekiyordu sanki...

        ************

        DERTLİ AĞAÇKAKAN

        ÇARŞAMBA günü Babylon’daki Ağaçkakan konserine rastgeldim ve genç müzisyenle tanıştığıma çok memnun oldum. Açıkçası rap müzik tarz olarak bana paralel evren gibi gelse de arada şarkılarda anlatılanlara takılıp kaldığım oluyor. Bu yönden Ağaçkakan’ın müthiş bir anlatıcı olduğunu söyleyebilirim. ‘Teneke Trompet’ isimli şarkısı dinlediğim en iyi Türk rap şarkılarındandı mesela.

        Henüz pek taze olan albümünün adı olan ‘A Naşkvit’, Lazca da ‘bir serbest bırakın’ anlamına geliyormuş. Müzisyen her ne kadar “Ben albümü tek metin olarak yazdım, dolayısıyla baştan sona dinlediğinizde bir mana ihtiva edebilir” dese de albümdeki ‘Herr Neyse’ ve kliplendirilmiş şarkı ‘Lüzumsuz’da anlatılanlar bir başka güzel.

        Diğer Yazılar