Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YUNAN mitolojisinde ilham ve barış tanrıçası olarak geçen Athena’yı grubuna isim olarak seçen Gökhan Özoğuz “Şükran Günü, Bebek Partisi gibi günler kutlayıp Black Friday yapan arkadaşlar; bayram, gelenek, özel gün başka şey. Bunlar ufak ufak kültür erozyonu” diye buyurmuş.

        Aklına gelse konuya Cadılar Bayramı’nı da katsaydı keşke. Bu saydıklarının ülkemizdeki versiyonlarının kültür erozyonu olmadığını, sadece eğlence için insanların bir arada güzel vakit geçirme fırsatları olduğunu fark etmek çok mu zor? Gökhan şu an kendini dünyanın sırrını çözmeye adamış olabilir ama eskiden eğlendiği anlar olmuştur diye düşünüyorum. Açıklamaya bakınca sanırsın karşımızda Arif Sağ var. Sanki Gökhan grubuyla beraber Jamaika çıkışlı ska müziği yapmıyor da yıllarca sazı elinde türkülerimize yeni yorumlar getiriyor gibi davranıyor.

        Öyle bir kanalda öyle bir programda yıllardır aynı erozyona hizmet veren biri nasıl oluyor da kültür kaybından bahsediyor? Erozyondan para kazanıyorsun ama yapılmasını istemiyorsun, neden? Ayrıca ‘Kara Cuma’ da tüm dünyaya pazarlanan yeni alışveriş fırsatı, kültür erozyonuyla ne alakası var? Gökhan’ın parasal bir kaygısı olmadığı için kara cumada fırsat kollayıp istediği elektronik oyuncağı yüzde 50 indirimle alma gibi bir heyecanı olmadığı çok açık. Alt tarafı sağlam bir indirime giden markalar nasıl bir kültür erozyonuna sebep oluyor, anlatsa da fantastik hikâyesini dinlesek hep birlikte.

        Kendisinin Amerikan çıkışlı 3. nesil kahveciler ve burgerciler hakkındaki demeçlerini de merakla bekliyorum.

        *************

        ‘AYIPLAMA TİMİ’ İŞBAŞINDA

        LEVENT Yüksel’in yeni aşkı kendinden 31 yaş küçük olunca ayıplama timi harekete geçti. Ayıplamak üzere planlanan ‘cık cık cık’ diye başlayan cümlelerde genelde Levent’in 22 yaşındaki sevgilisiyle ne paylaştığı soruluyor. Oturup ne konuşuyorlarmış, ne paylaşıyorlarmış? Yahu size ne, siz misiniz o paylaşımları yapan? Çiftimiz birbiriyle mutluyken parazit yapmanın ne gereği var? Ortalığa mutluluk pozları dökülürken siz özel hayatınızda o kadar mı mutsuzsunuz ki laf atma gereği duyuyorsunuz? Cevap vermeye istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz...

        *************

        GÜZEL ŞEYLER

        221B polisiye dergisi, Episode dizi dergisi derken, Mylos Yayın Grubu şimdi de Plak Mecmuası’nı piyasaya sürdü. 33’lük plak boyutunda yayımlanan dergi, plak kültürü konusunda hizmet verecek. Bir ara kaybeder gibi olduğumuz plaklar son dönemde kaybolan itibarını geri aldı ve gördüğünüz üzere dergisi bile çıktı. İçinde bulunduğumuz 2017’de yani 50. yılında 1967 plaklarına geniş yer ayıran Plak Mecmuası’nda kült yazar Irvine Welsh ile plak merakı üzerine yapılmış röportaj da bulunuyor.

        *************

        OLAN-BİTEN

        - İSTANBUL Modern’in çocuk ve gençlere yönelik eğitim programlarını desteklemek amacıyla düzenlenen Gala Modern’in şık fotoğrafları her yerde dolanırken gecenin en büyük dedikodusu da “Önümüzdeki sene yıkılmadan önce İstanbul Modern’in son yılı” oldu. Her sene bu dedikoduyla baş ediliyor ama artık üzücü sona yaklaştık galiba.

        - CUMARTESİ, UNICEF yararına yapılan ‘Paddington 2’ filminin gösterimi vardı. Film, ilkinden daha eğlenceli. Sevimli ayının bu sefer çocukları eğlendirmenin yanı sıra UNICEF’e katkı toplamak amacı gütmesi de sevindirici.

        Diğer Yazılar