Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YA Cihangir ya Nişantaşı semalarında gezen hikâyeleriyle hastası olduğumuz Gülse Birsel bu sefer pavyonlu, rakılı, eski Türk filmleri tadında bir filmle karşımızda. Türk filmlerinde rastlanan birçok klişenin kendince yorumlanmasını izleyeceğiniz ‘Aile Arasında’nın içinde, Gülse Birsel zekâsı ürünü olan bir komedi havada uçuyor. Genelde komedi filmlerinde taçlandırılan kıroluk yerini bu filmde centilmenliğe bırakmış. Toplumun önyargılarını kırmak için verdiği mesajlar çok yerindeydi.

        Filmde Engin Günaydın’a bir kez daha vuruluyor, Demet Evgar’ın komedide ne kadar iyi olduğunu görüyor, Derya Karadaş’la hasret gideriyorsunuz. Gülse torpil geçmeyip kısa denebilecek bir rol üstlenmiş ama gıcık ev hanımı karakteri keşke daha uzun olsaymış dedirtti. Ayta Sözeri’nin şarkı söylediği sahnelerdeyse salondan eşlik sesleri yükseldiğini söyleyebilirim. İlk fırsatta kendisinin sahne programına dahil olması gerekli.

        Film sonrası düzenlenen yemekte Gülse Birsel’e en çok sorulan sorulardan biri elit kişiliği ile filmdeki gibi sosyal sınıfı daha aşağıda olan insanların ruh halini nasıl bu kadar güzel yansıtabildiği oldu. Bu klişe soruya “Gayet basit, bir senarist bir katilin hayatını nasıl anlatıyorsa işte öyle” gibi klişe bir cevap verebilirdi ancak hanımefendi tavrıyla gülerek geçiştirdi.

        *************

        ‘ARZU TRAMVAYI’ SEFERLERİNE BAŞLADI

        MERAK edilen tiyatro oyunu ‘Arzu Tramvayı’ Uniq’te sahnelendi. Normal olarak Zerrin Tekindor’u sahnede izlemek tarifsizdi. Tennessee Williams’ın isterik karakteri Blanche rolünde -günümüz terimlerinden biriyle açıklamam gerekirse- ateş ediyordu. Ve tabii Şebnem Bozoklu’nun gerçeklik dolu oyunculuğu tiyatro sahnesi üzerinde bir kez daha yükseldi. Geçen sezon ‘Kaplan Sarılması’ ile izlediğimiz oyuncuyu fazla ara vermeden yeni bir oyunda görebilmek herkese iyi gelmiştir.

        Şirin Dağtekin Yenen’in kurduğu kostüm ve dekor dünyası en büyük alkışlardan birini hak etti. Oyunun ilk yarısının 90 dakika gibi günümüz şartları için bayıcı derecede uzun olduğunu görünce “Oyunu bir başka göz daha görsün” dediği için kriz yaşanan Haluk Bilginer geldi aklıma. İyice kısalan oyun sürelerine nazaran Hira Tekindor’un bu uzun rejisi biraz iddialı. Sahnedeki müthiş oyunculuklar bir kısım seyirci için zamanın nasıl geçtiğini anlamamalarına sebep olsa da tiyatro delisi olmayanlar oyunun sonuna doğru koltuklarında bir sağa bir sola döndü durdu.

        *************

        OLAN BİTEN

        - Simge Sağın kariyerini, Ersay Üner imzalı ‘Üzülmedin Mi’ ile ilerletiyor. Şarkının aranjesini yapan Ozan Bayraşa, elektronik ritimlerin gözde prensi ve Simge ile efsanevi ikili olma yolunda ilerliyorlar.

        - Güliz Ayla izlediğiniz anda güneşli havayı evinize dolduran şarkısı ‘Bilirkişi’ ile yeni albümünün açılışını yaptı. Murad Küçük’ün çektiği klibin yakışıklısı ise Arman Duhan.

        - Ersay Üner, “Söz-beste yapanlar neden şarkı söyler ki?” diye düşünmenize sebep olanlara inat, hit şarkı imparatoru olmanın yanında şarkıcılık kariyerini de güzelce örüyor. Sözü ve müziği kendisine ait olan ‘İki Âşık’ isimli şarkının klip kızı oyuncu Hande Doğandemir.

        Diğer Yazılar