Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEKTÖRE genel olarak baktığımız zaman en çok çalışan dinamikler magazinin oldu orası bir gerçek. Özellikle popüler müzik adına gayet kötü bir seneydi mesela. Hit’ler vardı, iyiydi güzeldi de sene sonuna dilimizden düşmeyen şarkı çok çıkmadı. Neyse ki Aleyna Tilki, Jabbar, Simge, Tuğba Özyurt olarak yeni isimler yükseldi, kendini dinlettirdi.

        Yeni isim demişken gençler kendilerine platform yaratıp Youtube kanallarında kendi ünlülerini çıkarmaya başladı. Enes Batur hiç anlamadığım şekilde kendi filmini çekecek kadar yükselirken, aralarından birini seçecek olsam Orkun Işıtmak’dan yana oyumu kullanırdım.

        Ama her halükarda film sektörü müziğe göre daha iyiydi. ‘Aile Arasında’ ile Gülse Birsel mest etti bizi. Onun dizilerinin tekrarlarına bile bayılırken sinema filminde mutlu olmayan yoktur sanırım. Belden aşağı olmayan, eğitici bir komedi olabileceğini gösterdi bize Gülse.

        Konu magazine gelinceyse nereden başlayacağımızı bilemiyoruz. Her şey eski güzel günlere döndü sanki. Hatta deja vü yaşamışız gibi Sibel Can ikinci kez balkonda yakalanmış numarası yaptı. Murat Boz, Eser Yenerler’le televizyon dünyasında yılın en abuk kızıyla yakalandı.

        Zavallı Adriana Lima, Metin Hara ile ne kadar ateşli bir çift olduklarını gözümüze sokmaya çalışması nedeniyle dalga konusu olmaktan ileriye gidemedi. Mustafa Ceceli yıllardır ekmeğini yediği mazlum görüntüsünün altında aslında herkes gibi aldatma meyilli bir adam olduğunu gözler önüne serdi.

        Demet Akalın da yine çok konuşuldu. Tam bir star gibi attığı her adım, yaptığı her açıklama olay oldu. Ama en çok da ‘şık’ olduğu için konuşuldu. Evet Demet Akalın, Gamze Saraçoğlu imzasıyla bu sene şık da oldu. Bir başka star Ajda Pekkan mutfağında çektirdiği tek kare fotoğrafla gündem oldu. Ama bu sene kimse rezil olmadı. Herkesin yaptığı yanına kâr kaldı. Anlık şaşkınlıklar yaşadık ama her şeyi unuttuk gittik. Ver elini 2018.

        ********************

        SİNEMAYA SİRK GELDİ

        TAM da yeni yıl romantizminin doruk noktalara ulaştığı bir tarihte vizyona giren ‘Muhteşem Showman’, tatil zamanı müzikal sevenleri ihya edecek. İKSV’nin düzenlediği gala geceleri bünyesinde izlediğim filmde, Hugh Jackman’i ailesinden başka bir şeyi gözü görmeyen bir işadamı rolünde seyredip bir kez daha kalbimizde özel bir noktaya koyuyoruz.

        ‘La La Land’in şarkılarını yazan ekibin müziklerini hazırladığı ve ilk modern sirki kuran P.T. Barnum’un hayatının anlatıldığı filme müzikal aşılamak istediğiniz 12 ve üstü yaşlardaki çocuklarınızı da götürebilirsiniz pekâla. Film biraz da Zac Efron’a yarayacak diyebiliriz. Basit Hollywood filmleri deneyiminden sonra gerçek bir filmde gözükmesi kariyeri adına önemli.

        ******************

        TATİLDE OLAN BİTEN

        * Romantik sevgililer için iyi gelebilecek ‘Acı Tatlı Ekşi’yi izlerken, Özge Özprinçci ve Buğra Gülsoy’un ekranda ne kadar uyumlu olduğunu düşündüm. Gerçek hayatta sevgilileri olduğunu bilmesem yakıştırma yapacağım, o derece bir inandırıcılık.

        *Yılbaşı ekranı çocuklarla vakit geçirmek adına önemli. Yarın ve pazartesi günü Disney Channel’da En iyi Animasyon dalında Oscar Ödüllü ‘Karlar Ülkesi’nin 21 dakikalık yeni içeriği Olaf’ın Karar Ülkesi Macerası kaçmamalı mesela.

        *Yeni yıl sabahının en heyecanlı kısmı Milli Piyango biletlerine ikramiye vurup vurmadığını kontrol etme kısmı sanırım. Yeni yıla dair umutlar bununla bitmiyor; yeni bir bakış açısı, daha iyi bir sağlık, bol bol huzur. Yeni yılınız gönlünüze göre olsun.

        Diğer Yazılar