Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YILDIZ Tilbe bir yandan saygı albümüyle gündemi oyalarken diğer yandan ‘Kış Gülleri’ adlı albümünden “Bir Seni Tanırım” isimli şarkısıyla karşımıza çıktı. Eskileri beklerken karşımıza yepyeni şarkılar ve Sezen Aksu yapımlarıyla çıkınca heyecan arttı tabii. İkilinin barışmalarının boşuna olmadığını ve politik bir yanı olacağını önceki yazılarımda belirttiğim için ışık hızıyla gelen bu şarkı beni çok da şaşırtmadı. Ama yıktı denilebilir. Ben de Sezen ve Yıldız birleşiminden çıkacak şarkıların tahrip gücünü merak edenlerdendim. Fakat belli ki Sezen Hanım evdeki sepetin kapağını açıp Yıldız’a şarkıları oradan seçmiş. ‘Hele Bir Dokun Hele Bir Yan’ hakkında insanların yorumu “Ama sözleri çok güzel”den ileri gidemiyor. Diğer şarkı ‘Bir Seni Tanırım’ ise, Batu Çaldıran gibi genç ve pop bir beynin elinin altından çıkınca tatlı bir şarkı olmuş. Sanki Sezen Hanım kendi albümü için hazırladığı ‘Canımsın Sen’ ile bu şarkıyı aynı dönemde yapmış ve daha güzel olanı kendi albümüne, ‘Bir Seni Tanırım’ı ise satılık bölümüne koymuş. Sezen Aksu umarım söylenildiği gibi bu şarkılar için para almamıştır. Bedava verilen şarkılar için gayet iyiler.

        ********

        OLAN BİTEN!

        *TRT’nin yasakladığı şarkılar arasında çok sevdiğim Onurr’un ‘Ruj’ isimli şarkısı var. “Canım durmadan öpmek istiyor” diyen şarkının neden yasaklandığını anlamayanlardanım. Çocukların bu tip duygulardan kötü etkilenmesi nasıl oluyor? Sözler “Canım sana şiddet uygulamak istiyor” şeklinde olsa yasaklanır mıydı mesela? Şarkılarla alıp veremediğiniz şey nedir kuzum?

        *MESAM’da kavgalar sürerken Orhan Gencebay’ın Arif Sağ’a uzattığı zeytin dalı ortada kalsa keşke. Yıllardır MESAM’ın başında olup telif hakları konusunu bir türlü çözemeyenler koltuklarından kalksın, başkaları otursun. Bu böyle olmayacak. Koltuğa yapışma durumundan bir vazgeçilse artık.

        *Murat Dalkılıç yeni albümünün şarkılarını ilk kez sevgilisi Hande Erçel’e dinletmiş. Albüm tutmazsa çıkacak haberleri tahmin edebiliyorum. İkilinin üzerine çok gidiliyor gibi ama onlar da üzerlerine gelinsin diye mi hareket ediyorlar onu çözemedim. Gecenin o saatinde stüdyo kapısında yakalanmak büyük başarı.

        Diğer Yazılar