Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SANATIN birçok dalında karşımıza çıkan kopya ürünler sadece ülkemizdeki tasarımcılar, şarkıcılar ya da modern sanatla uğraşan artistlerin tekelinde olan bir sistem değil. Sürekli yeni şeyler üretmeyi seven Amerika bile artık tekrara dönmeye başladı. Son olarak büyük bir PR çalışmasıyla ortaya sunulan yeni Christina Aguilera şarkısı Accelerate’in, 2015 tarihli klibi ‘Dooo It’ ile benzerliği tartışma konusu oldu. Şarkıyı hip-hop ile demleyen Kanye West, Aguilera’ya daha önce edinemediği bir hava katmış doğrusu. Şarkı şaşırtıcı derecede güzel ama imaj konusunda kararsız kalan şarkıcı, kendinden 12 yaş küçük Miley Cyrus’un seksi imajına konmuş. Miley gibi yakın plan çekimlerinde ‘dil’ yardımıyla seksi olmayı hedefleyen Aguilera, aynı zamanda Miley’nin sim dolu makyaj malzemeleriyle yaptığı seksi çağrışımları da klibine eklemiş. Esinlenme ile çalma arasındaki ince çizgi artık görülmeyecek kadar inceldi galiba. Artık arkadaşlar bile birbirinin fikrine çökebiliyor demek ki!

        *******

        Ne olacak bu telif işleri?

        BU sene 23’üncüsü düzenlenen Altın Objektif ödül töreninde ödül almak için sahneye çıkan Orhan Gencebay, konuşmasında “Telif yasası eksiklerle dolu, lütfen bu şekilde onaylanmasın, geliştirilsin” minvalinde bir şeyler söyledi. Dışarıdan bakınca ne düşünceli adam diyebilirsiniz de yıllarca yönetim kurulunda yer aldığı MESAM, MSG gibi birliklerde şimdiye kadar yeterli sonuç alamaması hiç de normal değil. Şimdi yetkiler elden gidince yeni gelenleri suçlamak işin kolay tarafı. Hazır son dönemde adının sonuna eklenen ‘Baba’ lakabından çok ‘Kibirli’ söylemleri halk arasında yaygınlaşırken, suçlamayı bırakıp emekliliğinin tadını çıkarsa keşke.

        ******

        Yeni ay sendromu!

        ARTIK sadece burçları takip etmek yetmiyor biliyorsunuz, Ay, Jüpiter, Mars derken takip etmemiz gereken çok detay var. Mesela 15 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşecek yeni ay etkileri konuşulmaya başlandı bile. Astrolojide yeni başlangıçları gösteren yeni ayla beraber bireysel anlamda hayatımıza yenilik ve yenilenme enerjileri geliyormuş. Astrolojik olarak büyük değişim etkileri olabilecek, yedi yıllık yeni bir sürece giriyormuşuz. Yeni bir hayata başlamak isteyenler için önemli bir fırsatmış, kaçırılmasın!

        ******

        Onların Öyküsü

        BU haftanın dikkat çeken kitabının sahibi, magazin gurusu Ömür Sabuncuoğlu. ‘Onlar’ın Öyküsü’ isimli kitabın tüm gelirini kız çocuklarının eğitimine harcayacak olan Ömür’ü kutluyorum. Bir zoru başararak Ajda Pekkan, Sıla, Bergüzar Korel ve Fatma Girik gibi isimlere hikâyeler yazdırıp onları bu kitapta toplamak şık bir hareket olmuş.

        Diğer Yazılar