Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ■ Lady Gaga’nın Dubai konseri öncesinde hiç görülmediği kadar kapalı kıyafetlerle ortalıkta gezindiğini görünce korktum. “Madem böyle bir hakkımız var, bize de öyle gelsin” diye Lady Gaga’nın kapanması için imza toplayanların, Twitter’da TT yapmaya çalışanların sayısında artış olabilirdi. Ne de olsa burası Türkiye’ydi ve mantık giderek azalmaktaydı.

        ■ Futboldan hiç anlamam ama Türk milletinin bir başarıya tutunup o başarıyı elde eden ismin sonsuza dek iyi işler başaracağına olan inancını iyi bilirim. Yani mucizelere inanırız biz, başka bir şeye değil. Fatih Terim’i İzlanda karşısındaki yenilgisinden sonra hâlâ koruyanlar varsa aranızda, işte mucizelere inanan taraftır. Mucizelere inananlar rüzgâra da inanacak tabii, yapacak bir şey yok.

        ■ Esin Övet dün yazmış; Bill Gates 15 yaşındaki oğlunun İstanbul gezisinde sadece 200 dolar harçlık vermiş. Dünyanın en zengin adamlarından biri oğlunu böyle yetiştiriyor, çünkü bir bildiği var. Bizim Çeşme gençliğinin sadece çerez parası o miktar! Bacak kadar boylarıyla gençlerin ödediği hesaplara inanamıyorum bazen. Sonra bu gençlik nasıl kendini toparlayıp adam olsun sevgili aileler?

        Bizim birinci kim?

        40 milyonun üzerinde kullanıcısı olduğu için hatırı sayılır bir mecra olarak kabul edebileceğimiz Spotify, 2014 yazında en fazla dinlenen şarkıları açıkladı. Buna göre 1 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında 160 milyon dinlenme ile Calvin Harris-Summer birinci. Cidden Türkiye’deki kulüplerde de çalındığı anda herkesin tepki gösterdiği nadir şarkılardan biri Summer. Bu sonuç şaşırtmadı yani. Aynı listenin Türkiye versiyonu için hangi platforma güveneceğiz? Aklınıza ilk gelenleri telaffuz etmeyin, hemen hepsinin listelerinin parayı veren düdüğü çalar şeklinde ilerlediği biliniyor. Youtube tıklamaları desen, tüm dünyada Calvin Harris’in dinlenmesinden daha çok tıka sahip olduğunu iddia eden isimlerimiz var, siz ne diyorsunuz?

        Caza doyacaz!

        BU sene 24’üncüsü yapılacak Akbank Caz Festivali bana çalışmış sanki. Son yıllarda en çok dinlediğim şarkıların sahibi Chet Faker var. Avustralyalı şarkıcı küçüklüğünü Chet Baker’a olan hayranlığıyla geçirince adını bu şekilde değiştirmiş. Lana Del Rey kadar itici bir popülerliği olmadı Allah’tan ama yeraltı müziklerini takip edenlerin gözbebeği. 1 Kasım’da Babylon’da vereceği konserin biletleri çoktan bitti. Hatta konser mekânı değiştirilsin ve daha büyük bir yere alınsın diye imza kampanyası bile başlatıldı. 30 Ekim’de Zorlu Center PSM’deki Jamie Cullum konseri bir başka müthiş haber. İkinci kez izleyecek olmanın heyecanını şimdiden yaşamaya başladım. Ve aynı sahnede efsane kontrbasçı Dave Holland’ı piyanist Kenny Barron ile izleyeceğimiz konseri merakla bekliyorum.

        Belediyeler uyuyor mu?

        BELEDİYELERE bir diğer sözüm de mekânların önünde bekleyip müşterileri neredeyse yaka paça içeri sokmaya çalışan garsonlar. Eskiden otobüs garlarında böyle tipler vardı. Nereye gideceğini bile bilmeden seni kolundan sürüklerlerdi. Şimdi aynısı tatil beldelerinde yaşanıyor. Çeşme’nin merkezinde bu tip çığırtkanlar mevcut. Ortaköy gibi harika bir sahil sırf bu çığırtkanlar yüzünden tarih oldu diyebilirim. İçlerinden biriyle konuştuğumda bana dükkân sahiplerinin isteğinin bu yönde olduğunu, “Millete salça olmazsak patron kızıyor” diyerek açıkladı. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu saçma baskıyı yok edecek bir belediye yok mu?

        Diğer Yazılar