Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şaşırmayı çok arzu ederdim. Ama şaşırtmadı. Mahalle yanarken, saç tarayanların ülkesi olma ısrarcılığından rahatsızım doğrusu. Köşeyi dönme ve krizden fırsat çıkarma anlayışının egemenliği altındayız resmen. Ve sık yaşadığımız her benzerinde ‘‘tekrar ve tekrar’’ tokat gibi inen bu yüzleşmeden utanıyorum kendi adıma.

        Gözümle-kulağımla tanıklık etmesem, bilgi kirliliği diyeceğim. Mekan, bir manav.

        Barbunyanın kilosu neden 16 lira? Kaçtan gelir ise ona göre satıyoruz. Mevsim ürünü değil mi bu? Alacaksan, al.

        Domatesin üzerinde 3,5 yazıyordu, arkamı döndüm 4,5 yapmışsın. Yanlıştı o.

        Sivri biber de mi yanlıştı? (Cevap yok, etiket değiştiriyor. Eskisinde 2,5 yazıyordu. Elinde kalem-boş etiket yenisi 3,5 lira)

        Bir şey sordum, cevap alamadım? Durmadan değişiyor, ne yapalım? Bir saat önceki mal değil mi bu? Yeni gelmediğine göre dövize mi endekslediniz?

        MANDIRADA DURUM FARKLI

        Manavdan çıktım, mandıraya girdim. Tesadüf, aynı müşteri. Konu az önceki manav atışması. Tek farkı; dertleşiyorlar;

        Sen de esnafsın. Bak; geçen hafta aldığım peynir, bugün de aynı fiyat. Ne diyeyim hanımefendi. Takdir sizin.

        Eve gelir gelmez ilk işim internetten hal rakamlarını sorgulamak oldu. Barbunya’ya baktım, ‘‘En az 3 en çok 6,5 TL’’ yazıyor. Sera domatesi 1 ile 3 lira, sivri biber 0.90 kuruş-2.50 lira. ‘‘Pazara git oradan al’’ diyeniniz olabilir. Geçen hafta Ayşe Kadın Fasulye 16 lira idi orada. O zaman da Atatürk Havalimanı’na yapılan saldırıdan kaçanlardan 100 lira taşıma bedeli talep tanıklığı günleri idi. Haldeki fiyatı hala bugün 6 lira. El insaf. ‘‘Darbe kalkışmacılarının mermileri bombaları tarlalara mı yağdı?’’ diyesi geliyor adamın.

        ÇİRKİNLEŞEN TOPLUM

        “Bedava sat’’ demiyor vatandaş. Fırsatçılık yapıp normalden 5-6 kat fazla ücret talep etmek ya da talep etmek durumunda bırakılmak ne oluyor? Ölümle burun buruna gelmiş, hayatında belki de en korktuğu anları yaşamış insanları o anında kazıklamak ne oluyor? Bu toplum ne zaman bu kadar çirkinleşti? Vicdanını ne zaman şeytana sattı?

        İnsanların zor zamanlarını kullanarak para kazanma eğilimi toptan-tanktan-mermiden daha öldürücü.

        Çok utanıyorum, çok!

        Diğer Yazılar