Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kapatılan Vakıf Üniversiteleri öğrencilerinin durumu için üretilen çözümler, batağa düşenin çırpındıkça batması gibi bir hal aldı.

        Resmi açıklama sayılır mı tartışılır. Yazıyı kaleme aldığım saatlerde, YÖK Başkanı M.A. Yekta Saraç’ın twitter hesabından bir metin yayınlandı. YÖK resmi sayfasına yöneldim. Orada tek satır yok. Özeti; kapanan okulların öğrencileri aynı kentte yönlendirildikleri üniversitelerde “Misafir’’ statüsünde okuyacaklar. Diplomalarını sonradan belirlenecek puan esaslı dağılımda belirlenecek üniversitelerden alacaklar.

        TANRI MİSAFİRİ

        Yani; ortalık süt liman iken sırf ailesinin yanında kalabilmek için parasını göze alıp kaydını yaptırdığı A okulu kapandı. B okuluna kayıt oldu. Fakat C okulunda okuyacak. D okulundan diplomasını alacak. Benim bile çözümü çözmeye çalışırken beynim yandı.

        ‘‘Misafir Öğrenci’’ deniyor ya; misafir, diken üstünde.

        Günümüz üniversitelerinin tavrı durumu iğrençleştiriyor çünkü. Yönlendirilme ihtimali bile “tanrı misafiri” kavramına dahi sokmuyor mağdurları. El insaf. Biraz empati. Nerede kaldı insanlık, nerede kaldı herkesi kucaklayan eğitim anlayışı. Ve hatta nerede kaldı kalkışma karşısında dayanışma duruşu? Dahası, eğitimcisinden-öğrencisine herkesin aslında birer misafir olduğu kuruma misafir kabul etmeme hadsizliği hangi mantığa sığar anlayan beri gelsin.

        Resmi algılamadığım resmi twit bile rahatsız edici. Çünkü; “biz size imkan gösteriyormuş gibi yapalım siz ne yaparsanız yapın’’ türü bir içeriğe sahip.

        Her karar eğilimi milleti daha da ruh hastası etmiş durumda. Yurt dışındaki üniversiteler bile bu çocuklara sahip çıkma arayışında iken, sözde garantör üniversiteler kapılarından dahi içeri sokmayacak refleksler sergiliyor. Diğer yandan “Biz Garantörüz’’ yasal hakkına sığınıp boşaltılmış binalara konmaktan geri durmama gibi bir abukluğu da normal görüyorlar.

        Bakın bu bir dramdır. Etmeyin. Hakları olan garantörü verin!

        400 BİN KİŞİ

        “Özel Öğrenci’’ ne demek oluyor? Anlayan anlatsın lütfen. Bu kadar mı zor garantöre vermek? 2 haftadır verem oldu aileleri ile birlikte 400 bine yakın insan resmen. Taşınmaz malları anında garantörlere aktaran ama öğrencileri ortada bırakan bir sistemi yer yüzünde örneği yok.

        “Aynı binada garantör üniversite adı altında eğitime devam etmek” bunu düşünmek bu kadar zor olmamalı

        Yazıya noktayı koyduğum saat 15.17. Ve hala resmi algılamadığım twit dışında açıklama yok.

        Diğer Yazılar