Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘‘Şımartılmış mevsim’’ derim ben yaz için. Herkesin işine gelendir çünkü. Ama kış başka. İnsan gibi. İki yüzü vardır daima. Bir yüzü; soğuk, sevimsiz, kasvetli, karanlık, soluk, gri, duyguların bile donmasıdır. Elektrikle ısınan evinin elektrikleri gittiğinde, konyağa talim etmektir. Banyoya girmeye üşenmektir. Ev koridorunda dahi sıfır derecenin altında ya da ona yakın seyreden bir yaşam koşulunda, ‘‘terbiyesizliktir, Allah’ın hikmetinden sualdir, kovulası, tepelenesidir.’’ Oluru olsa ya da yetkili merciden tırsılmasa; imza toplanıp, iptalini isteneceklerin başında gelendir. İyimseri için eski manita, sevilmeyen akrabadır. Sevenlerinin ya hepten depresif, ya da psikolojisi çok sağlam insanlar olduğunu düşündürendir.

        İkinci yüzü; Haşlanmış mısır yerine, közlenmişinin yenmeye başlanandır. Kestanenin tezgaha düşmesidir. Beyazdır, dinginliktir. Sıcak çikolatadır, şarabın sıcağıdır, kitapların en derinidir. Şömine önüdür.

        Kış sporlarıdır. Manzaralı sıcaklığı 20 derece ile sabitlenmiş ortamda cam önü keyfidir. Beyazdır, yumuşak ve kristal dinginliktir. Beklemeyi öğrenmektir.

        HEM SEFA HEM DE CEFADIR

        Özetle, hayatın ta kendisidir. Sefadır, aynı zamanda cefadır. Tam karşılığı ile beklemeyi bilmektir. O nedenle göz boyama yumuşaklığına çekelim konuyu.

        Kışın Ege’de yazı beklerken, olanak opsiyonlu için oyalanma ortamı olanlar için yazının olsun bu kısmı. Karı, kartopu hasreti olarak gören Egeli aslında büyük bir yanılgı içinde biliyor musunuz? İşte belgesi;

        İzmir’in Ödemiş ilçesi. Kente yaklaşık 110 kilometre. Bozdağ Kayak Merkezi kış aylarında ziyaretçi bekliyor. 1700-2157 metre yükseklikleri arasında kurulmuş kayak sezonu olanaklarına sahip. Aralık ayında başlayıp mart ayına kadar kartopu özlemini giderebilirsiniz. Çok fazla ormanlık alana sahip. Piknik alanları ve mesire yerleri ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Hafta sonlarında 15 bine yakın misafiri olabiliyor. 1500 araç kapasiteli otopark var. Kar kalınlığı 80-120 cm arasında değişebiliyor.

        Pistler, gerek acemi kayakçılar için gerekse usta kayakçılar için ideal. Konaklama imkanı var. Lakabı; Ege’nin Uludağ’ı.

        ALTERNATİF TATİL İMKANI

        Denizli Bozdağ. Batı Anadolu’nun en büyük kayak merkezi. Muğla, Aydın ve İzmir’den alternatif arayanlara duyurulur. 13 yıllık bir emeğin ürünü. Manisa Spil. doğa tutkunlarının kış tatili için ilk tercihi. Dağ evleri, piknik-oyun alanları, kır kahvesi ve lokanta ne arasan var. Kamp yerinde kendi çadır ve karavanlarıyla kalmak isteyenler dahi düşünülmüş. 128 yatak kapasiteli dağ evlerinde de kalınabiliyor.

        Egeli ne yapıp edip, kışı da çekilecek hale getirebilecek yeteneklere sahip. Doğanın kendisine ‘‘reset atmasıdır” kış. Beyaz bir sayfa açar ve yeniden resmeder her şeyi.

        Garibanın dayanıklılık testi olması ayrı. Dedik ya; insanın bile iki yüzü var.

        Diğer Yazılar