Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk.. Küçük insan topluluğu. Gülen, her mekanda arkadaş edinebilen ve sağa sola toplu olarak koşturanlar topluluğu. Büyüklerden duydukları kelimeleri anlamadan kullanabilen insan güruhu. Dünyaya göre yoğrulmamış, katıksız, yaratıcı yaratık kesimi.

        4 yaşından 13 yaşına devamlı hayrete düşme ve düşürme yeteneğine sahip, nedensiz mutlu olabilen varlık. Tuvalette bağıra bağıra şarkı söyleyerek, flüt çalarak ihtiyaç giderme yetisine sahip yaratık. Köpeklerle oynayıp, daha önce hiç görmediği üzerine gelen kaz sürüsünden kaçıp ağaca çıkan. Bisiklet sürerken hava atma yolunda kafa göz dağıtan. Balkonun altından geçenlere itinayla fındık kabukları atıp saklanan. Elinde makas koltuğun arkasına saklanıp, kız arkadaşının saçını kesmeyi şaka sanan. Çişini doldurduğu losyon şişesini güzel kokması için arkadaşına hediye edebilen. Arkadaşının belden aşağısına bir bardak suyu boca edip, ‘‘altına kaçırdı’’ diye okulda sokakta reklam eden. Evde lastik topa abanarak salon dahil nereye kadar gidebileceğini ve kaç kez sekebileceğini görmeyi eğlence sanabilen. Saymakla bitmez. 4 yaşından 13 yaşına sergilenebilen hatta ‘‘çocukluk’’ olarak tanımlanan eylemler dizisinin tamamı.

        GAZETELERE YANSIDI

        Yazdıkça sinirleniyor, sinirlendikçe yazıyor insan. ‘‘İyi gidiyordu, ne ara bu yöne kaydı yazı’’ diyeniniz olabilir. Yine karşımıza çıktı geçen hafta. ‘‘Ege’nin incisi bir şehrimizde’’ demekten ibaret mekan tanımlaması ile geçiştirelim. Bir grup çocuğun, kelli-felli-okumuş-ummadık taş niteliklere haiz bir öğretmenin tacizine uğradığı iddiası yansıdı gazete sayfalarına.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu adli mercilere taşımış. Olay çok çirkin. Daha da çirkini; benzer olayların son yıllarda çok sık yaşanıyor olması. Bir avukat arkadaşım ile sohbette bana anlatılanlar ise çirkinlik tanımı ötesi boyuta taşıdı konuyu. Gördüğümüzden, duyduğumuzdan, zannettiğimizden çok, çok, çok daha fazla sayıda imiş maalesef. Pedofillerin en açık özellikleri, bu konuda zerre kadar belirti vermemeleri, şüphe uyandıracak hiçbir hal ve tutum içerisine girmemeleri imiş.

        POTANSİYEL SUÇ

        Kimseye potansiyel suçlu muamelesi yapın demiyorum. Dile getirilemez, itiraf edilemez bir durum. Ve; Zannettiğinizden, gördüğünüzden, duyduğumuzdan ibaret değil anlaşılan!

        Hatırlasanıza; geçen ay da bir kedi yavrusuna tecavüz edilmişti bu yörede. Son olayda söz konusu olanlar da; yeni neslin, umudun, barışın, mutluluğun, saflığın, temizliğin sembolü olan insan yavrusu. Ve sorun ne yazık ki sadece bu ülkenin değil, tüm dünyanın sorunu!

        Diğer Yazılar