Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kimine göre depresif bir renktir mor. Oysa zenginliği, farklılığı ifade eder. Hatta dikkat yoğunluğu sağlar. Farkındalık yaratma projelerinin adamı olmasından gerek mor adamlığı. Engelliler için bir kere daha yollara düşmüştü “mor adam’’ Olcay Yersel. Engellilerin “kaldırdığımızı sandığımız’’ engellerini fark ettirmek için 6 günde 150 kilometre yürüyecek.

        Çeşme’den Çarşamba sabahı yola koyuldu. Urla’ya vardı. Seferihisar etabına başlayacak bugün. Yarın oradan dönüşe geçecek. Seferihisar-Urla-Çeşme olacak güzergah. “Haber ver, beraber yürüyelim diyenlere duyurulur!’’ diyerek sosyal projeye katkıda bulunmak isteyenlere çağrıda bulundu bir de.

        AMAÇ SORGULAMA

        Amaç; bizlere “Engelliler haklarından yeterince faydalanabiliyor mu?’’ sorgulamasını yaptırmak. Çünkü; onca çabaya, çağrıya rağmen engellilerin sorunlarına “Farkındaymışız gibi görünme’’ aymazlığına devam ediyoruz. Engellilerin sorunlarının giderilmesi, “bilerek-bilmeyerek onların engellerine engel eklemeye engel olmak için’’, her şeyden önce inatçı farkındalık eylemleri gerekiyor. Ancak farkında olursak bir şeyleri düzeltebiliriz.

        Urla Kent Konseyi bu farkındalığı yaratmak konusunda öncülük yaptı. Üç yıldır “Farkında Ol Farkettir” diyorlardı. Bu yıl da Yarımada Engelli Meclisleri Birliği’ni aldılar yanlarına. Tüm İzmir Yarımadasına farkındalık daveti çıkardılar.

        GÖNÜLLÜ ASKERİ

        Projenin gönüllü askeri oldu Olcay Yersel. Yarımada Engelli Meclisleri Birliği üyesi. Dedik ya; yola çıktı zaten. “Tüh kaçırdık!’’ diyeniniz olabilir. İş-güç var, hadi bugünü geçin.13-14-15 ve 16 Mayıs günleri var daha önünüzde millet. Olcay Yersel’e yol arkadaşlığı yapmak, bu anlamlı konuda farkındalık yaratmaya katkıda bulunmak fırsatı hala elinizde. Dilediğiniz ya da denk geldiğiniz yerde hala katılabilirsiniz ona!

        Diğer Yazılar