Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vizesizdi, kapıda vize geldi. Kapıda vize kalktı, vize geldi. Arada anamızın ak sütü Lozan hakkı 16 adamız gitti. Eh; olacağı buydu. Sakız, Rodos, Kos, Samos, Midilli, Meis hafta sonu tatilleri de bitti.

        Artık yok bilesiniz. İnanmayan denesin. Feribota hafta sonu seferi bileti almaya ‘‘İzmir marşı’’ ile koşan, aldığı ‘‘seferler kaldırıldı’’ cevabıyla ‘‘Mehter Marşı’’ yürüyüşüyle döner.

        Henüz kimsenin haberi yok. Dost acı söyler; uygulama gecen salı başladı, resmi açıklaması önümüzdeki hafta.

        Adalara deniz seferi, özel tekne dahil kesinlikle yok. Buna balıkçılar dahil. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı emri böyle.

        Yine inanmayan varsa şunu anlatarak belgeleyeyim. Yunan adasından salı günü Bodrum’a gelen bir turist, aynı tekne ile çıkış yapamadı. Adam dönemedi, kaldı. Özel bir Türk bayraklı tekne ile Bodrum’a geldi, ertesi gün tekne çıkış alamadı. Yüzemez de. Tek dönüşü var, o da hava yolu.

        GRİ BAYRAK TEHLİKESİ

        Sebep; çileye dönüştürülmüş vize ya da işgal edilmiş adalarımız değil. Sebep; Paris moU anlaşması gereği ‘beyaz bayrağı’ bulunan Türkiye’nin,’ gri bayrağa düşürülmesi için’ Yunan yetkililer tarafından Türk bayraklı teknelere ceza yazmayı sıklaştırması.

        Anlaşmaya göre beyaz, gri ve siyah bayrak ile kodlandırılan teknelerde en üst seviyede olan beyaz bayrağı Türkiye de hak etmişti.

        Denetlemelere göre verilen bayraklara kota konulmuş. Türk bayraklı yatlara, teknelere ve gemilere sıklıkla ceza keserek, kendi limanlarında bağlı tutan Yunan yetkililer Türkiye’nin kotasını doldurarak gri bayrağa düşürmeye çalışmış. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önlem olarak Türk bayraklı, gemilere yurtdışı çıkışını yasakladı.

        Yani beyaz bayrağa sahip bir ülkenin gemileri Dünya Ticaret piyasasında daha revaçta daha çok iş bulabilir. Şu ana kadar 11 teknemiz denetleme ile tutulmuş durumda. Bunun 5 tanesi Yunan adalarında gerçekleşmiş. Eğer bir tekne daha bir gemimiz daha tutuklanırsa, bizim gri bayrağa düşme tehlikemiz ortaya çıkacak. Tutuklanan tekneler incelediğinde ve özellikle bunların büyük oranda Yunan adalarında, olduğunu görülünce keyfi uygulamaların yapıldığı izlenimi edinilmiş.

        Durum böyle bilesiniz.

        Diğer Yazılar