Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yerel seçimlerde Iğdır Tuzluca Belediyesi ve Hoşhaber Beldesi’nde başkanlığı kaptıran partililerin vedası ilginç oldu. Yenilginin acısını belediye araçlarının tekerleklerinden çıkardılar. Yeni başkan göreve lastikleri patlatılmış araçlar krizi ile başladı. Makam otosu dahil, tüm arabaların ayrıca hacizli olduğu ortaya çıktı. Yeni başkan şahsına ait arabayı belediye hizmetine verdi.

        Bitlis’de kaybeden yönetim, belediye hizmet binasını boşaltma prosedürünü muhtemelen yanlış anladı. Dicle Haber Ajansı’nın yaptığı habere göre; belediye binasına giden yeni başkan ve ekibi, bilgisayarların tamamına yakının hard disklerinin sökülerek götürüldüğünü belirledi. Belediye binası ile Sosyal Hizmet Binası’na ait kalorifer kazanlarında ise çok sayıda yakılmış evrağa ait kağıt bulundu. Güvenlik kameralarının da kablosunun kesildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu

        Başkanı değişen belediyelerde eski başkanların giderayak onlarca personel aldığı belirlendi. İzmir Bornova’da güvenlik, temizlik ve genel hizmetlere yaklaşık 160 kişinin alındığı tespit edildi. Temizlik İşleri Müdürü’nün de yine giderayak başkan yardımcısı yapıldığı belirlendi. Çiğli’de eski başkanın seçime günler kala işe aldığı 100’e yakın personelin listesini istendi. Karşıyaka’da da yaklaşık 70 personel alımından söz ediliyor. Konak’da taşeron şirketlere 50’ye yakın personel alındığı duyuruldu. Yeni başkan belediyenin mali ve personel yapısı ile ilgili rapor istedi.

        Urla’da eski başkanın seçimden bir ay önce 150 kişiyi işe aldığı ve belediyenin farklı birimlerinde görevlendirdiği tespit edildi. İş başı yapanların sigorta girişlerinin dahi yapılmadığı ortaya çıktı. Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Kınık, Selçuk, Ödemiş belediyelerinde de giderayak personel alımları yapıldığı tespit edildi. Torbalı’da eski başkanın görevi bırakmadan önce 45 personel aldığı belirlendi. Yeni belediye başkanı son bir ayda işe girenlerin tamamının görevine son verdi. Kemalpaşa Belediyesi’nde de son bir ayda işe girenlerle ilgili rapor istedi. Selçuk’da da 260’a yakın personel alındığı iddia ediliyor. Yeni personel ile ilgili işlem başlatıldı. Kınık, Kiraz ve Ödemiş’te de benzer tablolardan söz ediliyor. Belediyelerin çalışmadığından yakınıyoruz. Dökümler ortada. Haksızlık etmeyelim. Giderayak bile çalışıyor insanlar.

        Diğer Yazılar