Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADAY listelerinden sonra seçim heyecanı başladı, Ankara yeni milletvekillerini bekliyor. Meclis bünyesinde spor dünyasında nefes almış kişilerin varlığı, duyarlılıkların artması ve sonuç alınması için elzem.

        Bu dönem Meclis'e milletvekili olmak üzere, sporun içinde yöneticilik görevlerinde bulunan kişilerle beraber eski sporculardan da çok sayıda aday çıktı. Birçoğunu yakından tanıdığım adaylardan kimisi listelere girdi, kimisi seçilemeyecek yerlerde kaldı. Görünen o ki spor dünyasından Hakan Şükür ile eski güreşçi ve federasyon başkanı Osman Aşkın Pak meclise girecekler, ayrıca Türk sporuna önemli katkılar sağlamış, Mehmet Ali Şahin, Faruk Nafiz Özak, Murat Başesgioğlu ver Erdoğan Toprak da yeni dönemde vekilliklerini devam ettirecek.

        Bu iki bakan döneminde sporu ilgilendiren tüm yasa çalışmalarında gösterdiği performansla gerek bakanları gerekse de federasyonların sıkıştığı yerlerde önemli bir görev üstlenen Abdurrahman Arıcı Antalya'da bıçak sırtı yerde listede. Bana göre Arıcı Meclis'e giremezse spor bakanlığına doğru giden spor yapımızda önemli bir eksiklik olacaktır.

        Şimdiden Hakan Şükür ve Osman Aşkın Bak'a "siyasetin ve bürokrasinin başkentine hoş geldiniz" diyelim ve spor konusunda projelerini de merakla beklediğimizi de belirtelim.

        Seçmenin büyük bir bölümünü oluşturan gençliğin önemi ve de Türk sporunun geldiği aşamada gerek etki alanı, ve organizasyonlar gerekse de ekonomik büyüklüğü sonucunda hükümetin Gençlik ve Spor Bakanlığı kurma arzusunun yaşandığı bu tarihi dönemde "spor politikası" oluşturulması, "spor planları" hazırlanması konusunda yeni dönemde milletvekillerine önemli görevler düşüyor. Seçim döneminde tüm partilerin gençlik ve spor konusundaki planlarını da merakla bekliyor ve izliyor olacağız.

        Ankara, sadece milletvekili adaylarını değil, gençlik adaylarını yanı sıra çocukları da bekliyor. 90 ülkeden yaşları 12 ile 14 arasında değişen 3 bin çocuk 1. Dünya Çocuk Oyunları organizasyonu için uzun yıllardır uykuya çekilmiş Ankara sporunda hareket meydana gelecek. Maskotu Misket, Seğmen kıyafeti giymiş bir Ankara kedisi.

        Bu hafta Spormax'te yaptığımız "Açılım" programında (Saat 20.30, Tekrarı 01.30'da) organizasyonun iki tarafı Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in röportajları ile bu konuyu ele alacağız.

        Diğer Yazılar