Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arena’da herkes G.Saray’ın baskısıyla başlayacak bir derbi bekliyordu. Nasıl bir ilk yarı izledik?

        Galatasaray takımı iç sahada oynamanın avantajlarını kullanmasını beklediğimiz ilk bölümde tutuk, temposuz ve etkisizdi. Bu bölümde Fenerbahçe’nin hem oyun üstünlüğünü hem de atak üstünlüğünü aldığını gördük. Bu yarıda Galatasaray neredeyse kaleye gidemeden süreyi eritti. Fenerbahçe ise 3’ü sağ kanattan, 1’i cepheden olmak üzere 4 kez etkili biçimde rakip kaleye gitti ve atağın finalini yaptı. Ancak gol çıkaramadı. Eğer ilk devreyi genel anlamda değerlendirecek olursak benim derbi izlemeye başladığım günlerden bu yana gördüğüm en heyecansız, en temposuz ve en sıkıcı 45 dakika olduğunu söylemeliyim.

        Belki 3 gol çıkacak bir tempo izlemedik ama 4 yıldızlık bir Wesley Sneijder izledik

        İkinci yarıda ne değişti?

        İkinci yarı başlar başlamaz Galatasaray’ın çok etkili bir biçimde cepheden Fenerbahçe kalesine gittiğini ve Sneijder ile kaleyi yokladığını gördük. Ancak bu pozisyondan sonra da oyun temposu derbi için makul sayılmayacak derecede düşüktü. Taa ki Alves’in kırmızı kart görmesine kadar... Fenerbahçe 10 kişi kalınca ipler G.Saray’ın eline geçti. Önce Olcan’ın direğe giden vuruşunu gördük. “Acaba tempo yükselir mi”, “Galatasaray rakibini köşeye sıkıştırır mı” diye sorarken cevap Fenerbahçe kulübesinden geldi. Emenike oyundan alındı, yerine Hasan Ali girdi. Burada İsmail Kartal’a “Emenike oyunda kalsaydı, hiç hareket etmeden santra yuvarlağında dursa bile başında 2 kişi beklemez miydi” diye sorulabilir? Emenike’nin çıkışından sonra Fenerbahçe saha boşaltmakta zorlandı. Galatasaray ise rakibinin ‘harakiri’ derecesindeki bu hatasına rağmen gerekli baskılı oyunu üretemedi. Maçın son bölümüne kadar cılız bir oyun izledik. Ancak son 5 dakikada Galatasaray’ın süper Hollandalısı Sneijder tekrar ortaya çıktı, ustaca atılmış 2 gol izletti. Bu goller maçın fişini çekti. Alper’in golü ise sadece skoru belirledi. Belki kazanma azmi, tempo ve coşku açısından 2-1’lik bir maç izlemedik ama 4 yıldızlık bir Sneijder seyrettik. Maçın tek artı değeri Sneijder’in segilediği güzelliklerdi.

        Emre’nin çıkışı F.Bahçe’yi bozdu mu?

        F.Bahçe orta sahasının neredeyse her şeyi olan bir oyuncunun çıkışı, pas ritmini ve oyundaki etkinliği elbette düşürdü. Buna rağmen Fenerbahçe belki de son yıllarda hiç görmediği kadar etkisiz bir G.Saray bulmuştu karşısında. Bunu değerlendirememesi, üzerine düşünülmesi gereken bir konu.

        FARK SNEIJDER

        Sneijder tek başına 22 oyuncu arasında yıldız gibi parıldadı. Kabul edelim ki, yeteneğiyle bizim ligimizde ciddi bir fark yaratıyor

        PAHALI AMA UCUZ

        Ligimizin en üst düzey, en pahalı kadroları karşı karşıya geldi. Fakat ortaya çıkan oyun için ‘Ucuz bir oyundu’ dersek abartmış olmayız

        Diğer Yazılar