Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, Partizan deplasmanından 4-0’lık çarpıcı bir galibiyetle dönüyor. Güzel goller izlediğimiz bu maçta başka ne gördük?

        Grupta Beşiktaş’ın durumunu belirleyecek bir maçta kusursuza yakın bir oyun seyrettik. Temsilcimiz; canlı bir takım savunması, dinamik bir orta saha ve kuvvetli hücum aksiyonları izletti bize. Hazırlanış ve bitiriş açısından birbirinden güzel 4 gol gördük. Bir de alınan 3 puan ve grupta ilk devrenin sonunda Beşiktaş’ı Tottenham’la birlikte birinciliğe oynatacak sonuç ortaya çıktı. Ancak bunlardan çok daha önemli iki noktayı belirtmeliyiz. İlki Beşiktaş’ın antrenör ekibi de dahil, takım olarak giderek olgunlaşıyor ve büyüyor olması. Sadece bu maçta değil, lig karşılaşmalarında da Beşiktaş’ın ülkemizin en organize futbol oynayan takımı olduğunu taraflı tarafsız artık herkes kabul ediyor. 25 yıl önceki Beşiktaş’ı hatırlayalım; Metin-Ali-Feyyaz’lı kadro kurulduğu gün belki bir şey kazanmadı ama devamında yıllarca ligimizi domine etti. Bunun başlangıcı olarak ligde o dönem alınan 7-0’lık, 10-0’lık galibiyetleri gösterebiliriz. Bazen farklı kazanmak takım oluşunuzu hızlandırır. Bu açıdan 4-0’lık galibiyeti çok önemsiyorum. Büyüyor Beşiktaş... Bir diğer nokta Oğuzhan ve Gökhan Töre’nin bu sezon 3. kez izlediğimiz fark yaratan uyumu. Bunu görmezden gelemeyiz. Öyle ki oyunda kaldıkları süre boyunca birlikte yaptıkları her aksiyon, Beşiktaş adına olgunlaşan atağa dönüştü. Güzel goller attılar ve attırdılar. Demba Ba’nın skoru 2-0 yapan golünde de Oğuzhan, Olcay ve Demba Ba’nın birlikte çok uyumlu bir biçimde atağı zenginleştirip sonuca gittiklerini gördük. Hücumdaki bu ikili ya da üçlü uyumlu oyunlar, Beşiktaş’ı çok daha ileriye götüreceğinin sinyalini verdi. Bu da çok önemliydi.

        Grupta bundan sonraki durum ne olur?

        Artık Tottenham ile birlikte Beşiktaş, grup birinciliği için oynar ve bu iki takım gruptan sonra da yollarına devam eder.

        FUTBOL SKORDAN DA İYİ

        Bir Sırp takımını deplasmanda yenmek, hem de 4-0 gibi farklı bir skor elde etmek önemlidir. Ancak bundan daha da değerli olan Beşiktaş’ın futbolu... Genç kadrosuna karşın futbolu giderek olgunlaşıyor Beşiktaş’ın. Bu da Siyah-Beyazlılar adına önümüzdeki yıllarda çok daha iyi sonuçlar ortaya çıkabileceğini işaret ediyor.

        Diğer Yazılar