Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gruptaki dördüncü maçımızda Kazakistan’ı ağırladık. İlk yarının tamamını üstün oynadık. 45 dakika sonunda tabelada 2-0 üstünlüğümüz vardı. Sahada neler gördük bu yarıda?

        İlk 11’deki yeri sakatlığı nedeniyle kaybeden Gökhan Gönül’ün yerine Umut Bulut kadroya alındı ve çift forvetle maça başladık. Oyuncu orijinlerine bakarsak 2-3-3-2, kulüplere bakarsak 1-3- 4-1-1-1 ve sahaya bakarsak 4-4-2 formasyonuyla sahadaydık. Bunu not alalım. İstekli fakat gergin ve baskılı ancak üretimsiz bir 20 dakika oynadık. Kazakistan’la oynuyoruz ve gerginiz. Bunu da not alalım. Sonraki 6 dakikada 2 net gol fırsatı yakaladık. İlki Umut, sonraki Burak’la. Değerlendiremedik. Gerginiz zira. Sonra kazandığımız penaltıyı Burak gole çevirdi. Burak ve Türkiye 1, gerginlik ve Kazakistan 0. Üç dakika sonra Fenerbahçe’li (eski Galatasaray’lı) Caner’in uzun pasını Bursaspor’lu (eski Trabzonspor’lu ve daha eski Bursaspor’lu) Volkan Şen’in indirmesiyle Galatasaray’lı Burak (eski Trabzonspor’lu, daha eski Fenerbahçe’li ve daha da eski Beşiktaş’lı) sert ayak içiyle kaleye tokatladı. Kalecinin de hatasıyla 2-0 öne geçtik. Devre sonuna kadar baskıyı devam ettirdik. Fırsatlar da bulduk. Rakibi kalemize döndürmeden devreyi bitirdik.

        Ya ikinci yarı?

        Yine gergin başladık. Pas yapmaya çalışarak rakibi kalemizden uzak tutmaya çalıştık. Fakat devrenin ilk 10 dakikasından sonra Kazaklar’ı oyuna çağırmış olduk. Yaklaşık bir 10-15 dakika rakibimizin oyunu sahamızda oynamaya çalıştığı bir bölüm izledik. Buna gerek yoktu. Baskıya devam etmeliydik. Fakat gerginiz. FIFA sıralamasında 132. takımla oynuyoruz ve sanki grup finalini çağrıştıran ruh halindeyiz. Bu bölümü oyuncu kalitesiyle atlatıyoruz. 82. dakikada sonradan oyuna giren Beşiktaşlı Gökhan’ın kullandığı kornerden gelen ortaya Bursalı Serdar kafayı vuruyor ve fişi çekiyoruz. Son dakikalardaki penaltı golüyle de tabela son şeklini alıyor; 3-1. Ben bunları gördüm.

        Biraz tuhaf bir değerlendirme oldu. Bu ‘oyuncu orijinleri ve kulüplere bakarsak’ kısmını anlamadım. Nedir bu?

        Oyuncu orijinleri açık. Serdar ve Semih net defans oyuncularımız. Bu 2. Caner, Selçuk, ve Ozan orijin olarak orta saha oyuncuları. Bu 3. Arda, Olcay ve Volkan ofansif karakterli hücumcularımız. Bu da 3 Umut ve Burak da forvetlerimiz. Bu da 2. Diğeri tamamen kulüplerle alakalı. 1 Başakşehir’li, 3 Bursalı, 4 G.Saray’lı, 1 F.Bahçe’li, 1 Beşiktaş’lı ve 1 Atletico Madrid’li. Yani 1-3-4-1-1-1.

        Böyle değerlendirme yapmazdınız. Sahaya bakardınız hep. Nereden çıktı bu kulüplere göre formasyon işi?

        Mazur görün beni. Uyumlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaya çalıştım sadece. Hepsi bu.

        3 PUAN ÖNEMLİYDİ

        Bu maçı kazasız atlatmamız önemliydi ve atlattık. 3 puan bizi yarışa tekrar soktu.

        EN GÜZELİ SUSMAK

        Halil Özer buraya gördüğümüz negatif şeyleri yazmamızı istiyor. Yazıp gazeteyi kapattırmak istemem. Bu yüzden kendimi kapatmayı tercih ederim.

        Diğer Yazılar