Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Perşembe akşamı çok yüksek tempolu bir Totthenham maçı oynayan Beşiktaş, dün akşam da Gaziantep deplasmanındaydı. Yorgunluk hissedildi mi?

        Cezalı ve sakat toplam 7 eksiği vardı Beşiktaş’ın. Kolay değildir. Özellikle de Demba Ba’sız oynamak daha da zordur. Hem zihinsel hem de fiziksel yorgunluk eklenince iş iyice zorlaşır. Zor bir akşamdı Beşiktaş için. Buna rağmen çok istekli başladı konuk takım. 11 dakika bittiğinde 4 olgun atak ve net olmasa da 3 gol fırsatı üretmişti. Üstelik ev sahibini kendi kalesine hiç yaklaştırmadan yapmıştı bunu. İlk 20 dakikalık bölüm tamamen siyah beyazlıların kontrolünde geçmişti. Bu bölümün altını çizmek gerekiyor. Biliç bir kez daha doğru başlangıcı bulmuştu. Gaziantepspor’un ev sahibi gibi başlamasına izin vermedi ancak bu bölümden gol de çıkartamadı Beşiktaş. Devrenin ikinci yarısında ev sahibi takım dengeyi kurdu. Genel anlamda ortada geçen bir 25 dakika izledik. Ancak Beşiktaş alışılmış temposunun altında kalmıştı. Buna rağmen konuk takım ikinci yarıya da tıpkı ilk yarıda olduğu gibi baskılı başladı. Öyle ki; bu yarının ilk 27 dakikasında 8 atak tamamladı ve üçü çok net olmak üzere 6 gol fırsatı üretti. Üstelik yine rakibini kaleye hiç yaklaştırmadan yaptı bunu. Oğuzhan oyundan çıkmadan saniyeler önce kendi organize ettiği atağı yine kendi bitirdi ve golü attı. Golden sonra da farkı ikiye çıkaracak 4-5 gol fırsatı üretilmesi Beşiktaş’ın ofansif gücünü ortaya koyan bir göstergedir. Maç boyunca Beşiktaş’lı tüm oyuncuların büyük bir özveriyle oynadığının altını çizelim. Hem evsiz bir göçebe olacaksınız, hem de üç günde bir maç oynayacak ve bir saniye bile gevşemeyeceksiniz. Bu hem kulüp aidiyetini hem de profesyonel tavrı gösterir. Önemlidir bu.

        Bu maç başka ne gösterdi?

        Sayalım. 1- Takım savunması harika. Deplasmanda hiç gol fırsatı vermeden maçı bitirdi Beşiktaş. Üstelik bunu savunma oynayarak yapmadı. 8-9 gol fırsatı ürettiği bir hücum oyununda yaptı. 2- Oyuna girenler dahil 14 oyuncusunun tamamı ya formda ya da kendi vasatının üzerinde. Bu çok çok iyidir. 3- Çok keyifli hücum ediyor Beşiktaş. Oynayan da, izleyen de zevk alıyor. Bu durum hedefe giden takımlar için belirleyicidir. 4- Atınç Nukan hatasız oynadı. Hatta savunmanın en iyisiydi. Beşiktaş rotasyonuna özkaynak düzeninden bir oyuncu daha girmiş oldu. 5- Oğuzhan golle dönüş yaptı. Bu oyuncuya çok ihtiyacı var takımın. Bu dönüş iyi oldu. 6- Biliç maçın başı gibi gidişatını da iyi planladı. Zorunlu Motta-İsmail değişikliği dışında da doğru ve etkili değişiklikler yaptı. 7- Tüm bunlar 7 eksiğe rağmen yapıldı. Daha ne olsun..

        HEDEFTEN SAPMA YOK

        Oyuncular ve antrenör ekibi zihinsel ve fiziksel yıpranmışlığa rağmen ciddiyetten ve hedeften bir milim bile sapmıyor. Bu alkışlanmalı.

        GÖKHAN TÖRE!

        Gökhan Töre kırmızı kart görebileceği bir hareket yaptı. Hakem görmedi. Takımı eksik bırakabilirdi. Bunu tekrar etmemeli. Erken yaşta mimlenir. Dikkat.

        Diğer Yazılar