Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.SARAY devre arası dönüşünde Rizespor’u ağırladı. İlk yarı sonunda tabelada 2-0 ev sahibinin üstünlüğü vardı. Sahada ne gördük?

        Sahada kükreyen aslan gördük. Özellikle de ilk 15 dakikada. Topu yiyecek kadar iştahlı bir Selçuk ve biraz da bana bırak diyecek kadar iştahlı bir Sneijder gördük. Bu sezon için alışmadığımız bir Galatasaray vardı ilk 15 dakikada. Bu bölümde 3 kez rakip ceza sahasında top kullandı Selçuk İnan. İlkinde Sneijder’a golü attırdı. İkincisinde kaleyi yokladı. Üçüncüsünde de Hollandalı’yı şuta hazırladı. Sezonun ilk yarısında stoperlerin önüne hatta bazen arasına kamp kuran Melo, 3 Rize atağını rakip sahada başlamadan bitirdi. Elbette tatlı sertti. Sneijder güzel bir gol attı ve Bruma’ya da iki asist yaptı. Bruma ilkini kaçırdı ama ikincisini attı. Hayretlerim olsun! Rakibini kendi ceza sahasına sokmadan devreyi bitirdi. Rakip sahada baskı yapan ev sahibi takım, ilk yarı boyunca sezonun en güçlü iç saha oyununu izletti. Temposu yüksek, üretken, istekli ve savunmada da dengeli bir görüntü verdi. Kamp yaramış. Fizik olarak daha diriydi Galatasaray.

        İkinci yarının ilk bölümünde Rizespor daha atak oynayan taraftı. Pozisyonlar da buldular. Semih ve Chedjou’nun eksikliği hissedildi diyebilir miyiz?

        Diyemeyiz. Savunmacılarının zaafları sebebiyle pozisyon vermedi Galatasaray. Orta sahasının tempoyu düşürecek pas oyununu oynayamaması ve rakibe uzak oynaması sebebiyle fırsatlar verdi. Hamza Hoca için bu bölüm çok önemli. İlk yarıda golü bulana kadar çok yüksek tempoda oynadı ev sahibi takım. Bu gereklidir. Golü atana kadar rakibi boğmalısınız iç sahada. Ancak aynı tempoda maçı bitiremezsiniz. Öndeyken emniyetli oynayabilmenin yolu, oyunun ve sahanın kontrolünü rakibe verememek. Bunun için orta tempolu bir pas oyunu şart. 2-0’a rağmen fişi çekemiyorsanız bunun tek nedeni oyun temposunu kendi lehinize belirleyememiş olmaktır. Ancak her şey sırayla. Hamza Hoca 0-0’a çare bulmuş. Gole kadar coşku ve tempo tam iç saha oyunu. Artık önde oynarken emniyetli olmanın bir yoluna bakmalı. Bunu da bulacaktır.

        Burak 78’de Umut’un yerine oyuna girdi ve sadece 2 dakika sahada kalabildi. Sakatlığının nüksettiği söyleniyor. Yanlış nerede?

        Nerede olduğunu bilemem. Ama nerede olmadığını söyleyebilirim. Antrenör ekibi, sağlık ekibine ve oyuncuya son durumu sorar ve kararını öyle verir.

        Galatasaray ikinci yarı için umut aşıladı diyebilir miyiz?

        Deriz. Skor tamamdır. Oyun kısmen tamamdır. Bruma’nın gol atarak moral bulması ve Sneijder’ın formu umut verir. Ancak Selçuk bu kadar etkili oynadığı bir maçta cezalı duruma düştü. Melo ve Burak’ın sakatlıkları devam ediyor. Semih ve Chedjou da yoklar. Bunlar Hamza Hoca’nın başını ağrıtabilir. Oyun ve tempo olarak gelişen G.Saray’da rotasyonun daralması en büyük handikap görünüyor.

        SNEİJDER YÜKSELİYOR

        Golleri bulana kadar sezonu en iyi Galatasaray’ını izledik. Tempolu ve üretkendi Galatasaray. Sneijder ve Selçuk ilk yarıda harikaydı. Yaratıcı oyuncuların yükselen formu büyük avantajdır.

        ROTASYON SIKINTISI

        Sakatlık ve cezalar sebebiyle daralan rotasyon en büyük sıkıntı olarak görünüyor. Form ve oyun kalitesi artmış ama eksikler çoğalıyor. Bu kötü.

        Diğer Yazılar