Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe zor bir deplasmandan daha 3 puanla döndü. Zorlandı mı?

        Kestirmeden cevap veriyorum. Hayır, zorlanmadı. Maça başlangıcı tıpkı Kasımpaşa deplasmanı gibi oldu. Santrayla birlikte konuk takımın mesajı açıktı: Ev sahibi değilsin.

        Bu iyidir. Baskı yaparak başlamak, rakibi ürkütmek ve ipleri eline almak biraz da büyük takım olmanın gereğidir aslında. Dün akşam da öyle oldu. Üzerine 7. dakikada Selçuk golü atınca Fenerbahçe işin yarısını halletmişti. Temponun, oyunun ve sahanın kontrolü tamamen konuk takımdaydı. Bu oyun, Fenerbahçe taraftarını tatmin etmeyebilir. Ama güçlü bir deplasman oyunudur. Tempo düşük görünebilir. Ama emniyetli bir netice oyunudur. Öyle ki; Fenerbahçe rakibini 75. dakikaya kadar kendi cezasına sokmadı bile. Bu önemlidir. 90 dakika boyunca Karabük takımı sadece attığı golde ceza sahasında tehlikeli oldu. Evet, dışarıdan şutlar izledik. Ama Volkan gole müsaade etmedi. Bu emniyetli netice oyunu, son iki deplasmanda kale önünde sadece iki kez rakibe fırsat verdi. Bazen 8-9 fırsat üretip 3-4 tane atarak şampiyon olursunuz. Bazen de emniyetli netice oyunları oynar ve rakibi ceza sahasına sokmadan bunu yaparsınız. Fenerbahçe bu sezon belki yüksek tempo ve coşku üretmiyor ama akıllı oynuyor. Kusursuza yakın takım savunması var. Özetlersek; Fenerbahçe ilk 75 dakikayı kendini yormadan, bünyeyi üzmeden, 2-0’ın rahatlıyla oynadı. Yediği golden sonra zorlandığı düşünülebilir. Ama 90+4’te Furkan’ın köşeye giden şutuna kadar “Eyvah” demedi. Ayrıca çok net iki gol şansı da üretti. İlkinde Emenike, ikincisinde Webo fırsatları harcadılar. Böyle bir deplasman için iki gol, iki net gol fırsatı ve “Eyvah” dedirtmeyen oyun yeterlidir.

        Fenerbahçe bu sezon belki yüksek tempo ve coşku üretmiyor. Ama akıllı oynuyor.

        Maçtaki golleri nasıl değerlendirebiliriz?

        Fenerbahçe’nin ilk golünde Diego yine ceza sahasının üzerinde en doğru seçeneği işaretledi ve Selçuk’u şuta hazırladı. İkinci golde Volkan elle çabuk oyun kurdu ve Caner’i gördü. Caner, Emenike’yi Waterman ile karşı karşıya bırakacak uzun topu attı. Emenike de Mbiala’yı topa ve kendine yaklaştırmadan golü attı. Bu golde topun Volkan’ın elinden çıkışıyla Emenike’nin vuruşu arasındaki süre herhalde 7-8 saniyeden fazla değildir. Buna direkt oyun diyoruz. Bu Fenerbahçe’nin en önemli silahlarından bir tanesi. Karabük’ün golünde de Gökhan Gönül’ün yerine giren Mehmet Topuz, Traore’nin topa gidişine ve kafa vuruşuna engel olamadı. Bu da net bir savunmacı hatasıdır.

        İki kritik deplasmandan 6 puan alan F.Bahçe, ligin devamı için nasıl sinyaller veriyor?

        Şampiyon olacak takımın ya durdurulamaz bir oyun gücü ve oyuncuları olmalı ya da güçlü bir deplasman oyununa ve güçlü bir iç saha oyununa sahip olmalı. İlk periyotta deplasmanlarda iyi görünmeyen Fenerbahçe, son iki deplasmanı güçlü oyunlarla geçti. Eğer iç saha oyunları da Başakşehir maçında kaldığı yerden devam ederse, şampiyonluğa biraz daha yaklaşmış olur.

        FORMSUZ OYUNCU YOK

        Fenerbahçe 11’inde formsuz görünen oyuncu yok. Fiziksel form, özellikle bu haftalarda çok önemli ve belirleyicidir.

        KULÜBE İLERİ İTMELİ

        Mevcut güçlü 11’i eğer kulübedekiler itmezse, bugün olmasa bile zaman içinde sorun yaratabilir.

        Diğer Yazılar