Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor evinde Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Bu büyük maç öncesinde oyuna dair ne gibi sorular vardı kafalarda?

        Bir çırpıda beş soru sıralayabiliriz. Trabzonspor için 3 soru vardı. 1- Kimler oynayacak, 2- Vahid Halilhodzic ne oynatacak? 3- Nasıl bir performans ortaya çıkacak? F.Bahçe içinse sadece tek soru vardı. O da performansla alakalı. Zira konuk takımda kim oynayacak belli, takım formasyonu ve oyun anlayışı da belli. Maç öncesi F.Bahçe’nin tek bilinmeyeni performanstı. Bu, son şampiyon için ciddi bir avantajdır. Maçın sorusu ise şuydu: Maç sahada bitecek mi?

        Bu sorulara yanıt bulduk mu?

        Esame listesi geldiğinde ev sahibi takımın ilk sorusuna da cevap geldi. 8 yeni oyuncuyla başladı Trabzonspor. Maç başladığında da Vahid hocanın tamamen Fenerbahçe’yi durdurmaya odaklandığını gördük. Deneyimli teknik adam kapanırım pozisyon vermem, hızlı çıkarım ve kaleye giderim düşüncesiyle çıkarmış takımını. İlk yarıda bunu net şekilde gördük. Trabzonspor kapandı ve oyun hakimiyeti tamamen Fenerbahçe’de olmasına karşın net fırsat vermedi rakibine. 2-3 kez de Mert’in kalesine direkt oynayarak çabuk ataklarla gitti ve tehlike yarattı. İlk yarı için özet yaparsak oyunun vitesi Emre Belözoğlu’nda, direksiyon ise Vahid Halilhodzic’deydi diyebiliriz.

        İkinci yarıda ne gördük?

        İki ekipte de oyun anlayışları aynen devam etti. Ev sahibi kapandı. Konuk takım açmaya çalıştı. F.Bahçe bu yarıda Diego ve Mehmet Topal’la dışarıdan etkili şutlar attı. Trabzonspor ise çabuk çıkarak kaleye gitmeye çalıştı. Fenerbahçe oyunu rakip sahada oynamasına rağmen net fırsatlar üretemedi. Burada konuk takım topla hareketli olan ve denge bozacak çalımlar atabilen bir oyuncunun eksikliğini hissetti. İyi kapanan savunmaları bazen bire bir oynama becerisi olan oyuncularla aşarsınız. Sonuçta golsüz ancak nispeten keyifli bir maç izledik diyebiliriz.

        Ya performanslar?

        Trabzon’da herkesin zamana ihtiyacı var. Takımın en kıdemli üçüncü oyuncusu Mustafa Akbaş. O da henüz sadece 8 kez bu formayı giymiş. Çok yeni bir ekip. Ancak oynadıkları oyunun bu maça özel olduğunu düşünüyorum. Zira büyük takımlar kendi sahalarında kapanarak sezon sonunu getiremezler. F.Bahçe’de ise Emre, Mehmet Topal ve ikinci yarının ilk yarım saatindeki Diego Ribas kendi ortalamalarına yakın performansla oynadılar. Takım genelinde geçen sezonki fiziksel kaliteye ulaşmaları için birkaç hafta daha gerekiyor.

        MAÇ SAHADA BİTTİ

        Bu maçın sahada bitmesi en büyük dileğimizdi. Bunu diliyor olmak düşündürücü olsa da gelinen noktada maçın sahada bitmesini önemli buluyorum.

        Diğer Yazılar